Român în Parlamentul European: Zero discursuri, zero întrebări, zero rezoluții! 80.000 de euro încasați

Probabil cel mai absent europarlamentar român de la muncă este PSD-istul Claudiu Manda a cărui activitate în forul european este inexistentă.

 

Alegerile europarlamentare au avut loc în luna mai a anului 2019. Pe poziția a treia pe lista PSD se afla Claudiu Manda, aspect care denotă reprezentativitatea ridicată pe care partidul social democrat i-a recunoscut-o.

 

2019: o întrebare și o semnătură

Doar că Manda nu și-a făcut prea mult de lucru în Parlamentul European. Din monitorizarea făcută la șase luni de la preluarea mandatului, în decembrie 2019, reieșea că „principalele activități parlamentare” ale lui Manda, sunt constituite de depunerea unei moțiuni și a unei întrebări.

 

În cele aproape șase luni care au trecut din 2020, Manda nu a avut nicio altă activitate europarlamentară importantă, potrivit potrivit europarl.europa.eu.

 

Cum funcționează piața transporturilor?

Manda a rămas cu „o întrebare orală” despre „Funcționarea pieței interne”. Manda a vrut să știe cum vor fi afectate firmele de transport după ce a fost votat „Pachetul privind mobilitatea I referitor la detașarea șoferilor, perioadele de conducere și perioadele de repaus și adaptările la evoluțiile din sectorul transportului rutier.”

 

Manda a mai propus, pe 12 decembrie și „Rezoluția Parlamentului European referitoare la comemorarea celei de a 30-a aniversări a revoluției din România din decembrie 1989”. Rezoluția a fost semnată de majoritatea europarlamentarilor români.

 

Claudiu Manda nu a avut nici „contribuție la dezbaterile din plen” și nicio „întrebare cu solicitare de răspuns scris” pe toată durata mandatului.

 

Articolul integral pe NEWSWEEK

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed