România a intrat în 2021. Un Revelion atipic, cu străzi pustii în marile orașe

În urmă cu un an, Centrul Vechi din Capitală era punctul zero al distracţiei. Mii de oameni cântau, dansau şi priveau cu speranţă spre 2020. Nimic nu părea a prevesti ce a urmat, anul care a dat peste cap viețile tuturor pământenilor. Acum, cu o oră înainte de miezul nopții, circulația pe străzi nu mai este permisă. Oraşele au fost goale. Capitala, obişnuită în alţi ani să aibă străzile pline de oameni, a fost extrem de liniştită. În Centrul Vechi a fost pustiu.

 

Cu două ore înainte de miezul nopții, în București, în Piața Constituției, acolo unde în urmă cu un an peste 90.000 de oameni petreceau, era gol și ploua.

 

Pandemia a adus linişte nu numai în centrul Bucureștiului, ci în toată ţara în noaptea de Revelion. Anii trecuţi, de pildă, în centrul oraşului Timişoara mii de persoane petreceau fericite spre miezul nopții, în stradă. Erau concerte, era aglomeraţie şi multă distracţie. Acum însă, în oraşul din vestul ţării a fost linişte deplină.

 

Fără petreceri și fără artificii – ieșitul pe străzi este interzis, pentru că ne aflăm încă în stare de alertă. Asta nu i-a împiedicat pe bucureșteni să arunce masiv cu petarde și pocnitori din balcoane. Obiceiul de a alunga prin zgomot ce a fost rău în anul care a trecut pare să fi prins acum mai bine ca niciodată. Zgomotul infernal a spart liniștea dintre blocuri, în cartiere, torturând mai degrabă animalele din apartamente sau de pe străzi.

 

Revelionul 2021 nu a fost, poate, pentru mulți un motiv de mare bucurie. Unii nici nu au liber nici de sărbători. Cadrele medicale au rămas la spital alături de pacienţi, aşa cum au făcut şi până acum, dar diferenţa este că sunt mult mai obosite. Anul acesta a fost greu încercat din punct de vedere sanitar. Mulți pacienți au pierdut lupta cu virusul ucigaș. Infecţia cu coronavirus a ucis aproape 16 mii de români, iar peste 600 de mii s-au infectat.

 

Vestea bună este că noul an începe sub semnul vaccinării. De aici, și speranța că poate 2021 ne aduce înapoi bucuria și normalitatea după care tânjim. Cel mai important este să ne păstrăm sănătoși. La mulți ani!

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed