x


  • EUR
    4.8337
    USD
    4.2959
string(14) "techampscience"

România ar putea fi printre PRIMELE ţări care se vor bucura de tehnologia viitorului

Strategia pentru implementarea tehnologiei 5G urmează să fie adoptată printr-o hotărâre de Guvern în săptămânile viitoare.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 04.04.2019, 12:32

Tehnologia 5G ar putea intra pe piaţa din România chiar din primele luni ale anului viitor. Companiile din domeniul comunicaţiilor au început deja testele. Licitaţia pentru licenţele 5G ar urma să aibă loc la finalul acestui an. România ar putea fi printre primele ţări care se vor bucura de tehnologia viitorului.

 

Alexandru Petrescu – ministrul Comunicaţiilor: Pachetul pus la dispoziție pentru 5G e mai mic decât la 4G, dar când vorbim despre punctul de echilibru cât câștigă Guvernul și cât câștigă operatorii, cred că nu trebuie să încurajăm excesul. Nu vrem să fie în detrimentul operatorilor.

 

Strategia pentru implementarea tehnologiei 5G urmează să fie adoptată printr-o hotărâre de Guvern în săptămânile viitoare.

 

Sorin Grindeanu – președinte ANCOM: Din calculele venite din mediul privat înseamnă foarte multe miliarde de euro investite pentru că nu vorbim doar de comunicații. Aici impactul este și asupra altor domenii conexe: fie că vorbim de servicii de transport, de sănătate, de agricultură chiar.

 

Implementarea noii tehnologii va crea peste 250.000 de noi locuri de muncă şi va genera venituri de peste 4,7 miliarde de euro în economia românească în următorii ani, potrivit strategiei elaborate de autorităţi. Tehnologia 5G va duce la crearea unor noi servicii, de la realitate virtuală până la monitorizarea sănătăţii online, conducerea automată a autoturismelor sau livrări realizate cu dronele. Între timp operatorii din domeniul comunicaţiilor au început să testeze piaţa şi infrastructura din ţara noastră.