România, exclusă de la Eurovision 2024! Nu s-ar fi plătit taxa de 180.000 de euro. Anul trecut am reușit cel mai slab rezultat din istoria participărilor

România s-a exclus de la Eurovision 2024! Lista țărilor participante la finala  Eurovision Song Contest ce va avea loc în Suedia, la Malmo (7-11 mai) a fost publicată pe site-ul popularului concurs muzical de televiziune, iar țara noastră nu se află printre ele. 

Lipsa țării noastre între țările care vor intra sub semnul competiției prin reprezentații lor vine după o lună listă de eșecuri ale ariștilor desemnați de tvr și prin votul public. Totul a culimant anul trecut, cu un show mediocru al lui Theodor Andrei, răsplătit cu ultimul loc din cea de-a doua semifinală. Acesta a fost cel mai slab rezultat din istoria României la Eurovision. în 2022, WRS s-a clasat pe locul 18, în 2021, Roxen, de asemenea, nu a ami ajuns în finală.  La fel și The Humans ( 2018) și Ester Peony (2019) nu s-au calificat în finală.

România, exclusă de la Eurovision 2024! România nu plătit taxa de participare către EBU (European Broadcasting Union, organizatorul evenimentului, la fel cum s-a întâmplat și în 2016, când reprezentantul selecției naționale, Ovidiu Anton a rămas acasă prin pricina datoriilor de milioane de euro ale Televiziunii române față de EBU.

Printre cele 37 de țări calificate la Eurovision Song Contest 2024 se numără și Moldova.Spectacolul de anul trecut a avut o audiență general de circa 162 milioane de telespectatori.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed