România, în PERICOL! Ce s-a descoperit la 10 dintre cetățenii indieni care lucrează la noi

0

10 dintre infectările COVID confirmate în România la cetățeni indieni sunt cu una dintre variantele care au generat situația actuală din India, respectiv B.1.617.2, care a fost catalogată de Marea Britanie în categoria variantelor care determină îngrijorare (VOC). Informația a fost confirmată de Institutul Național de Sănătate Publică, într-un răspuns pentru G4Media.ro.

INSP explică de ce până acum a susținut altceva

INSP argumentează că până acum a susținut că respectivele cazuri sunt cu o variantă care „diferă de cea care a stat la baza situației epidemiologice din India”, pe baza informațiilor existente la momentul respectiv.

Citește și: Când scăpăm de măști în aer liber. Răspunsul clar al premierului

„La momentul respectiv, pe baza informațiilor existente, varianta B.1.617.2 a fost considerată mai putin agresiva, avand in vedere ca are doar una din cele 2 mutatii prezente la varianta indiana B.1.617.1 si care generase o crestere a numarului de cazuri in India. Detalii noi au aparut in documentul ECDC din 11 mai 2021, din care a publicat si INSP extrasul mentionat”, se arată în răspunsul transmis de INSP sursei citate.