Românii asaltează litoralul de Rusalii. Câte persoane sunt așteptate la mare în weekendul prelungit

Se anunță cel mai aglomerat weekend de la debutul sezonului, pe litoral. Este și sărbătoarea Rusaliilor, iar mulți au liber luni de la serviciu. 80.000 de turiști sunt așteptați la mare, majoritatea optând pentru Mamaia și Eforie Nord, anunță ProTV.

În așteptarea weekendului de Rusalii, unii turiști au ajuns deja la mare pentru un sejur de câteva zile.

Turist: „Nu ne place foarte aglomerația și zgomotul, e perfect pentru noi. Niște zile libere.”

Fetiță: „Apa e foarte plăcută și soarele zâmbește.” Reporter: Cât stai la mare? Fetiță: Cinci zile.

Totuși, cei care nu și-au unit concediul cu sejurul de sărbătoare vor ajunge la mare peste câteva zile.

Pregătirile pentru weekendul de Rusalii

Ștefan Necula, manager agenție de turism: „Marea majoritate vor veni de vineri, sejururile sunt de 3-4 nopți, va fi o aglomerare a litoralului românesc, credem noi că gradul de ocupare va fi peste 70-75%.”

Iulian Tenie, administratorul unui hotel: „De vineri, rata de ocupare este maximă în cazul hotelului nostru”.

Și nu este de mirare că mulți s-au orientat spre mare în această perioadă. Deși sezonul a început, încă sunt tarife mici la cazare și Programul Litoralul pentru Toți este încă activ.

De pildă, în Mamaia, o cameră dublă la un hotel de 3 stele costă de la 167 de lei pe noapte și poate ajunge la 299 de lei la un hotel de 4 stele. În Eforie Nord, o noapte de cazare la 3 stele costă 136 de lei și 642 de lei la patru stele, cu demipensiune.

În ultima săptămână, numărul rezervărilor pe litoral a crescut cu 40% față de aceeași perioadă a anului trecut. Specialiștii în turism spun că sunt momente în care se înregistrează o cerere de rezervare la fiecare 10-12 secunde.

Cei care administrează plajele sunt pregătiți să suplimenteze la nevoie numărul de șezlonguri.

Lucian Marcu, manager plajă: „Avem în mod normal o mie de șezlonguri și pentru perioada de vârf de sezon, în momentul în care vin familii și vor să stea împreună, putem suplimenta. Ajungem la 1200 – 1300 de șezlonguri”.

Cele mai aglomerate stațiuni vor fi Mamaia și Eforie Nord, dar destui turiști vor ajunge și în Neptun sau Olimp. Oamenii s-au orientat în principal spre hoteluri care oferă multe servicii, cum sunt cele all inclusive sau cu facilități pentru copii.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed