Românii cu datorii la bănci trebuie să știe asta! Apare o nouă taxă

0


Avertisment pentru cetățenii români care au împrumuturi la bănci! Creșterea dobânzilor și instituirea unei noi taxe asupra instituțiilor financiare ar putea avea consecințe serioase asupra situației lor financiare.

Datorită noii taxe impuse de guvern, băncile vor înregistra un profit mai mic.

Taxa impusă de autoritățile statului va afecta negativ finanțele băncilor. CEO-ul BRD a explicat în cadrul unei conferințe de presă că banca estimează că va fi obligată să plătească între 100 și 120 milioane de lei către stat în 2024.

Conform BRD, noua taxă pe care trebuie să o suporte băncile este suplimentară față de impozitul pe profit, fiind aplicată asupra cifrei de afaceri, conform Bugetului.

BRD anticipează că va achita între 100 și 120 milioane de lei în concept de taxă bancară în 2024. „În prezent, am făcut o estimare. Noua taxă impusă băncilor este suplimentară impozitului pe profit. Această taxă se aplică asupra cifrei de afaceri.

Conform Codului Fiscal, cifra de afaceri este, în esență, suma totală a veniturilor brute. Acest lucru înseamnă că baza taxei este mai mare decât venitul net bancar.

Estimarea noastră pentru această nouă taxă pentru BRD în 2024 se situează între 100 și 120 milioane de lei, în funcție de nivelul activității comerciale”, a subliniat oficialul băncii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.