Românilor le place să fie IZOLAȚI la domiciliu: „Soția mi-a furnizat tot, ca la hotel”

 

Își roagă rudele să le aducă mâncare la ușă și sună zilnic la Direcțiile de sănătate publică pentru a da informații, despre starea lor de sănătate.

 

Câțiva au încălcat interdicția de a ieși din casă și au fost amendați cu 10.000 de lei. Ministrul Sănătății a anunțat că de săptămâna viitoare, cei aflați în carantină vor purta dispozitive dotate cu GPS, care vor transmite informații, în timp real, despre starea de sănătate.

 

Alexandru Agafiței: ”Am primit un telefon de la DSP și ne a spus că trebuie să ne izolăm, să luați legătură cu medicul de familie, să va luați concediu medical”.

 

Alexandru ne spune că în perioada pe care a petrecut-o închis în casă a simțit cu adevărat panică celor din jurul lui. Inclusiv cei care îi aduceau pachete cu mâncare lăsau pungile la ușa și fugeau pentru a nu întră sub nicio formă în contact cu ei.

 

Alexandru: ”Nu am luat contact cu nimeni, se ferea lumea de noi, cu vecinii cu toți, parcă eram persoane nongrate, venea socrul meu și ne aducea sacoșă cu mâncare la ușa și fugea de parcă lua ceva boală de la noi”.

 

În izolare de 12 zile este și Daniel Klinger. S-a întors din Torino, Italia, atunci când localitatea nu avea confirmate cazuri cu persoane infectate cu covid 19, însă i s-a recomandat să rămână în casă.

 

Daniel Klinger: ”Cele 12 zile au trecut repede, am citit mult, m-au sunat de la DSP, dar nu în prima zi de la sosirea mea”.

 

În a 3-a zi însă s-a închis într-una dintre camerele casei, cu hrană l-a ajutat soția lui, cu care însă nu a intrat în contact și nu a ieșit deloc din locuință în această perioadă.

 

Daniel Klinger: ”În ceea ce privește hrana, eu m-am autoizolat într-o cameră în casă, soția mi-a furnizat tot, a fost ca la hotel cu room service”.

SURSA: Pro TV

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed