AcasăExterneRusia susține că a pierdut sute de miliarde de euro: „Nu avem...

Rusia susține că a pierdut sute de miliarde de euro: „Nu avem dispute irezolvabile cu Europa”

Rusia este interesata de relatii bune si reciproc avantajoase cu Uniunea Europeana, a declarat vicepresedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, fost presedinte si premier al Rusiei, intr-un interviu acordat presei ruse, citat de TASS.

Potrivit acestuia, nu exista dispute intre Moscova si Bruxelles care sa nu poata fi rezolvate. „In general, cred ca suntem interesati de relatii bune cu Europa, fara indoiala”, a subliniat el.

Medvedev a amintit de vremurile in care cifra de afaceri comerciala cu UE era de aproximativ 500 de miliarde de euro, mentionand ca aceasta era o cifra uriasa. Mai tarziu, insa, volumul schimburilor comerciale „aproape s-a injumatatit”, iar fiecare parte a pierdut din aceasta cauza, inclusiv in ceea ce priveste veniturile si locurile de munca, a adaugat el.

„Prin urmare, nu avem dispute irezolvabile cu Europa. Suntem interesati ca aceste relatii sa fie bune, sa fie cat mai benefice din punct de vedere economic, si putem si trebuie sa lucram in acest sens”, a reiterat el.

Medvedev a dat asigurari ca Rusia este pregatita sa colaboreze cu toate statele UE. El a mentionat ca in Europa exista acum un grup de tari care au fobii din perioada sovietica.

„Fie ca este vorba de tarile care s-au desprins de Uniunea Sovietica, cum ar fi statele baltice, fie ca este vorba de Polonia. Dar, in ansamblu, nu exista dispute de nerezolvat cu nimeni”, a spus el.

Politicianul a adaugat ca Rusia are parteneri-cheie in Europa care sunt cu siguranta interesati de o cooperare buna si deplina.

„Bineinteles, si noi am dori sa dezvoltam relatii cu ei. Si suntem pregatiti pentru acest lucru, daca acest lucru nu este insotit de unele cerinte ciudate”, a declarat el.

Ultimele Articole