x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

S-a aflat motivul pentru care GEORGE MAIOR a fost audiat la DNA

Fostul șef al SRI, George Maior, a fost audiat la DNA în dosarul Broidy – vizita lui Dragnea în SUA.

Author: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.09.2019, 18:35

George Maior a declarat marți la ieșirea de la DNA că a dat declarații procurorilor în calitate de martor în dosarul ”legat de vizita în SUA a fostului președinte al Camerei Deputaților în SUA”. Maior a mai spus că nu a avut nici o implicare în această vizită din 2017 și că a avut ”o discuție foarte plăcută cu domnii procurori”.

 

G4Media.ro a dezvăluit pe data de 6 iunie că vizita lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu efectuată în Statele Unite în ianuarie 2017, când au participat la ceremonia de inaugurare a președintelui Trump, a intrat în atenția anchetatorilor americani.

 

La vremea respectivă, fostul șef SRI, George Maior, era deja ambasador al României în Statele Unite. Nu e clar însă dacă acesta avut sau nu vreo implicare în organizarea vizitei.

 

Potrivit surselor G4Media.ro, în urmă în primăvara lui 2019 s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autoritățile americane solicită informații în România referitoare la Dragnea și Grindeanu. Printre cei vizați de comisia rogatorie s-ar afla și omul de afaceri Cristian Burci și fiul acestuia, Carlo Burci.

 

Articolul integral pe G4MEDIA