AcasăActualitateS-a dat startul ocărilor la adresa lui CTP: ”„Iadul şi-a trimis mesagerii...

S-a dat startul ocărilor la adresa lui CTP: ”„Iadul şi-a trimis mesagerii pe pământ“

Vicarul Episcopiei Salajului, preotul Ionuţ Pop, a avut o reacţie dură la adresa jurnalistului Cristian Tudor Popescu, după articolul acestuia “Satana în sutană”. Preotul Ionuţ Pop, vicar al Episcopiei Sălajului, a postat pe pagina sa de Facebook un text intitulat “Ortodoxia şi România merg mereu împreună! Suntem alături de PF Părinte Patriarh!”, presărat cu vorbe de ocară şi apelative dure la adresa jurnalistului Cristian Tudor Popescu. Reacţia preotului sălăjean vine în urma editorialului “Satana în sutană”, în care gazetarul îi critică aspru pe Patriarhul Daniel. Vicarul îl numeşte pe omul de presă “un personaj care suferă cronic de o patologie psihiatrică dintre cele mai severe dublată şi de o afecţiune de etiologie demonică”, atribuindu-i apelative precum “creatură”, “smintit” ori “ateu”.

Ciolacu, mai nervos ca niciodată: PNL-ul l-a convins să nu vină la ședință. Ei au blocat activitatea

 

În acelaşi timp, preotul îşi apără superiorul: “Cuvântul şi discursul Patriarhului nu numai că a fost aşteptat de toată suflarea creştinească, dar a fost şi binevenit pe fondul unor timide reacţii bisericeşti, în general, în faţa multelor palme încasate de sacerdoţi şi de păstoriţii lor din partea Puterii laice…  Pentru atâta lucru, smintitul şi ateul CTP şi-a permis cu o mizerabilitate a limbajului incredibil de ireverenţioasă, să scoată din tomberonul inimii sale, cu o gură transformată în container, cele mai mari gunoaie lingvistice care erau depozitate acolo…”  Preotul Ionuţ Pop aruncă săgeţi în direcţia tuturor celor care atacă Biserica Ortodoxă şi pe reprezentanţii ei: “Observăm în ultima vreme o virulenţă a îndrăciţilor care atacă Biserica, ierarhia şi preoţimea, care ne face să credem că iadul şi-a trimis mesagerii pe pământ ca să spurce şi ce-a mai rămas sfânt şi neîntinat în poporul acesta: credinţa şi sufletul românilor”.

 

 

De ce alegerile se organizează pe data de 6 decembrie? Adevărul din spatele scenei politice

 

Revenind la editorialul incriminat, vicarul eparhial condamnă limbajul folosit, catalogându-l drept trivial: “Această atitudine ofensatoare de cea mai joasă speţă a imoralităţii frizează nebunia, este vecină cu schizofrenia şi soră cu demonismul”. Mai mult, el sugerează sancţionarea celor care aduc insulte feţelor bisericeşti: “Reacţiile acestor fiinţe degenerate care se manifestă tot mai vizibil într-o societate decadentă ar trebui amendate şi dezavuate atât de opinia publică, dar şi de organismele Statului care ar trebui să se autosesizeze şi să sancţioneze penal aceste insulte şi calomnii la adresa feţelor bisericeşti ce vin ca nişte dejecţii pe canalele media dinspre cele mai decăzute fiinţe din punct de vedere moral care vehiculează vitriolant spaţiul public”. Preotul se declară jignit de textul publicat de Cristian Tudor Popescu, apreciind că “aceste personaje ar trebui repudiate de opinia publică şi trase la răspundere juridică, drept care conjur pe cei abilitaţi să se autosesizeze şi să sancţioneze aceste derapaje de limbaj şi de conduită socială”.

 

 

Ultimele Articole