Cel mai mare spital privat de oftalmologie din Europa s-a deschis la Bucureşti! Vezi cum arată

0

Spitalul tratează orice afecţiune din domeniu cu tehnologia anului 2011 şi îşi va începe activitatea de săptămâna viitoare. 30 de chirurgi vor performa în cadrul celui mai mare spital privat de oftalmologie din Europa. Intră aici pentru fotografii cu spitalul Europe Eye.

“Vor fi intervenţii care nu s-au mai făcut până acum în România”, a spus Benone Cârstocea, directorul medical al spitalului.

 

 

Până acum am investit 14 milioane de euro, ţinta finală pentru investiţia în spital e de 20 de milioane de euro. Aceasta e nivelul maxim până la care vom investi în spital, a spus pentru MONEY.ro Florin Filipoiu, managerul general al spitalului Europe Eye.

Spitalul poate trata 600 de pacienţi zilnic, poate realiza anual aproximativ 30.000 de operaţii oftalmologice şi 25.000 de operaţii cu laser, inclusiv transplante de cornee. Europe Eye oferă servicii complete de diagnosticare, chirurgie, tratament oftalmologic, cu cea mai avansată tehnologie din lume, susţin oficialii entităţii.

 

 

Spitalul mizează pe turism medical: cel puţin 30.000 de pacienţi anual din afara ţării

 

Murat Akan, CEO-ul Europe Eye, mizează pe 30.000-40.000 de pacienţi din Europa care să se trateze anual la cel mai mare spital privat de oftalmologie din Capitală. Pieţele vizate în prima etapă sunt Moldova, Albania, Ucraina, Bulgaria, a adăugat Florin Filipoiu.

Spitalul are la parter un serviciu de policlinică, la subsol un bloc operator format din 8 săli de operaţie, dintre care 4 sunt dotate exclusiv cu laser, iar etajul entităţii este rezervat celor 30 de saloane, în condiţii hoteliere de 5 stele.

Pe lângă pacienţii din proximitatea României, oficialii spitalului pariează pe frânarea exodului pacienţilor autohtoni care aleg clinici din străinătate pentru a se trata, din ce în ce mai des.

„Majoritatea celor care pleacă (să se trateze afară, n.red.), pleacă  de fiţoşi”, explică Benone Cârstocea.

 

Spitalul se întinde momentan pe 10.000 metripătraţi, are o parcare cu o capacitate de 150 de locuri, o cafenea cu terasă şi un loc de jacă pentru copii. Intră aici pentru un tur virtual în clădirea spitalului Europe Eye.

 

Spitalul este în negocieri cu un partener din lumea bancară pentru o clinică de diagnostic şi operaţie mobilă cu care va acorda asistenţă în zone defavorizate. Investiţia în spitalul mobil sare de 500.000 de euro, a spus Florin Filipoiu.

 

Update

Directorul medical Europe Eye: Dacă punem preţuri modice înseamnă că facem muncă voluntară!

 

 

O consultaţie la profesor universitar, în cadrul celui mai mare spital privat de oftalmologie din Europa, se va ridica la 150 de lei, sub preţul practicat de medicii din Franţa, iar tariful pentru o zi cazare în spital va fi sub media unui hotel de 4 stele, susţin oficialii Europe Eye. Materialele folosite pentru intervenţiile chirurgicale din zona oftalmologică sunt foarte scumpe, drept care operaţiile nu vor avea tarife mici.

 

 

O consultaţie la profesorul universitar Cârstocea, care este şi directoul medical al spitalului, va costa 150 de lei, în condiţiile în care aceeaşi consultaţie în Franţa te costă între 28 de euro şi 50 de euro, susţine aceasta.

Cazarea nu va depăşi 50 de euro pe zi, asigură Benone Cârstocea, însă oficialul nu a avansat o cifră absolută pentru o zi de spitalizare la Europe Eye.

Profesorul Cârstocea se va muta cu echipa medicală din clinica în care a activat până acum, în spitalul Europe Eye, aducând cu el în noua entitate şi pacienţii programaţi pentru a fi trataţi în clinica  sa. Pacienţii vor plăti, la început, tarifele practicate la clinica la care profesorul a performat până acum.

Atfel că, o operaţie de cataractă va costa între 2.200 de lei şi 4.900 de lei, funcţie de tipul de cristalin folosit, a spus Benone Cârstocea. Tariful va acoperi consultul preoperator, operaţia, materialele folosite, consultul din a doua zi, a opta zi şi a 30-a zi după intervenţie.

Tarifele operate de Europe Eye vor fi accesibile, dacă spitalul va avea contract cu Casa de Asigurări, explică Florin Filipoiu.