x


  • EUR
    4.8595
    USD
    4.1198
string(16) "instant-articles"

S-a găsit soluția pentru a rezolva criza bugetară! Fără taxe în plus

Deputatul Claudiu Năsui spune cum ar putea statul să rezolve chestiunea deficitului.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.11.2019, 10:57

Deputatul Claudiu Năsui face o analiză a situației în care se află acum finanțele țării și spune că nu este nevoie de taxe în plus pentru a echilibra balanța între cheltuieli și venituri.

 

Iată postarea sa de pe facebook:

 

”Nu taxele noi sunt soluția. Problema deficitului vine din explozia cheltuielilor.

Ieri am văzut că începe să se profileze scenariul în care tot mediul privat va trebui să suporte noi creșteri de taxe și impozite. Hai să clarificăm de unde vine problema cu deficitul.

În primul an de guvernare, PSD a crescut cheltuielile statului cu 14%. În al doilea an de guvernare, PSD a mai crescut cheltuielile statului cu încă 17%. Chiar anul acesta, după 9 luni de zile, cât avem date oficiale, PSD a apucat să mai crească cheltuielile statului cu încă 15%. Oare calitatea serviciilor publice a crescut cu 14%, 17% și, respectiv, cu 15%?

În total, vorbim de o creștere a cheltuielilor previzionate până la sfârșitul anului de aproape 100 de miliarde de lei. Astfel am ajuns să avem cel mai mare deficit la 9 luni pe care l-a avut România după revoluție. Performanță incredibilă mai ales pe timp de creștere economică internațională, când alte țări sunt pe excedent.

Anul acesta, după 9 luni, statul român a mai crescut cheltuielile cu 34 de miliarde de lei și deficitul a ajuns la 27 de miliarde de lei.

De ce sunt importante cifrele astea? Pentru că ne arată faptul că deficitul se face din cauza creșterii cheltuielilor, deci cheia problemei stă la cheltuieli.

Iar din moment ce cheia problemei sunt cheltuielile, e clar că nu impozitele suplimentare sunt soluția.

Până acum, statul român, dacă nu ar mai fi crescut cu încă o tură cheltuielile, ar fi putut să fie chiar pe excedent. Alternativ, ar fi putut să-și crească cheltuielile cu 7 miliarde de lei și să fie pe zero.

Deci nu creșterile de taxe și impozite pentru mediul privat sunt soluția. Soluția este ca statul să nu mai cheltuiască peste măsură.”