S-a găsit soluția pentru SPORURILE bugetarilor. Se dau doar în funcție de EFICIENȚĂ?

0

Liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, a declarat că sporurile trebuie incluse în salariul de bază, iar salariile bugetarilor trebuie „reaşezate” astfel încât „în condiţii similare, să ai salarii similare”.

Totodată, el susține că primele trebuie acordate în funcție de eficiență.

„Trebuie să refacem sistemul de salarizare, iar conducătorii de instituţii să dea prime în funcţie de eficienţă. Am adus o hârtie cu toate sporurile la toate ministerele, sectoarele. Groaznic, dacă citeşti şi încerci să faci o analiză, nu îţi dai seama cum pot fi aplicate atâtea sporuri, unde se aplică, de unde se ia. (…) Aceste sporuri trebuie incluse în salariul de bază. Nu trebuie să dai un salariu mic şi apoi să arunci cu sporurile şi nimeni nu mai ştie care sunt limitele de jos şi de sus. Ăsta este salariul tău şi apoi conducătorul de instituţie să aibă posibilitatea să dea premii dacă eşti bun şi eficient”, a afirmat, duminică, Kelemen, la Prima TV.

Potrivit vicepremierului, în 2021 urmează o analiză a tuturor sporurilor şi o reaşezare a salariilor în sectorul public.

„În 2022 dacă suntem gata cu proiectele, să fie o altă lege a salarizării. În condiţii similare, să ai salarii similare. (…) Nu vor fi tăieri, dar o reaşezare trebuie făcută. Apar câteva meserii unde trebuie să abordezi puţin diferit, dar în rest pentru funcţionarii care lucrează în ministere, în administraţie, ce sporuri să mai dai? Aşa cum este în zona privată, dacă ai performanţă, poţi să primeşti prime”, a mai afirmat liderul UDMR.