S-au ieftinit carburanții. Cât costă astăzi

S-au ieftinit carburanții! Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de Economica, afișează pe data de 28 mai 2024 un preț al benzinei standard de 7,06 lei/litrul, în timp ce prețul motorinei standard este de 7,08 lei/litrul.

Așadar, azi, potrivit sursei citate compania petrolieră a coborât și prețul benzinei și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru., iar la unele stații mai ieftine ale Petrom, spre exemplu cea de pe strada doctor Herescu din Capitală, benzina a coborât la pragul de 7 lei pe litru.

Este a 12-a ieftinire consecutivă a carburanților, și a opta din luna mai. Precedenta a avut loc acum trei zile, când compania petrolieră a coborât prețul benzinei cu șase bani pe litru și pe cel al motorinei cu patru bani pe litru. Mai devreme, la 23 mai, când Petrom a coborât doar prețul benzinei cu patru bani pe litru și a menținut prețul motorinei. Anterior, în 14 mai compania petrolieră a coborât și prețul benzinei și prețul motorinei cu câte patru bani pe litru. Mai devreme, în data de 9 mai, Petrom a coborât prețul benzinei cu patru bani pe litru și pe cel al motorinei cu șase bani pe litru. Cu o zi înainte, la 8 mai, Petrom coborâse prețul benzinei cu patru bani pe litru și menținuse prețul motorinei. Mai devreme, la 3 mai, compania petrolieră a redus prețul motorinei cu cinci bani pe litru, menținând însă prețul benzinei.

Indiferent de situația din piață, carburanții se vor scumpi peste o lună și o săptămână, pentru că, în acest an, acciza la carburanți crește în două etape, la 1 ianuarie și la 1 iulie. Scumpirea de la 1 iulie, cauzată exclusiv de creșterea accizei (incluzând și TVA aferentă), va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și de 40 de bani pe litrul de motorină.

Față de prețurile de acum o lună, benzina costă mai puțin cu 35 de bani pe litru iar motorina cu 40 de bani pe litru, la aceeași stație monitorizată de noi.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed