AcasăEconomieS&P a redus ratingul Rompetrol la "B", de la "B+", cu perspectivă...

S&P a redus ratingul Rompetrol la “B”, de la “B+”, cu perspectivă negativă

“Retrogradarea reflectă temerile noastre privind riscurile de ţară şi riscurile politice tot mai serioase dintre companie şi guvernul român, dar şi performanţele operaţionale în continuare foarte slabe”, a declarat analistul de credit Lucas Sevenin, într-un comunicat transmis miercuri de S&P.

Agenţia de rating avertizează că aspectele fundamentale ale operaţiunilor de rafinare “creează un strat suplimentar de incertitudine”, după ce Petromidia a înregistrat o pierdere EBIT (înainte de dobânzi şi impozitare) de 78 milioane de dolari şi o pierdere netă de 119 milioane de dolari în primele şase luni ale acestui an.

Totodată, disputa dintre Rompetrol şi autorităţile române rămâne în prim-plan.

“Perspectiva negativă reflectă temerile noastre privind rezultatul negocierilor dintre guvern şi Rompetrol cu privire la plata sau conversia în acţiuni a creanţei de 570 milioane euro”, a continuat Sevenin.

În privinţa sprijinului acordat de unicul acţionar, KazMunayGas, grupului Rompetrol, S&P apreciază “în urma discuţiilor preliminare cu managementul” că grupul kazah va continua să ofere suport financiar companiei româneşti.

Ultimele Articole