Sălaj: A debutat campania de vaccinare la sediile operatorilor economici / Peste 100 de angajaţi de la Boglarchamp, unul dintre cei mai mari cultivatori de ciuperci din România, imunizaţi

0
4
Sălaj: A debutat campania de vaccinare la sediile operatorilor economici / Peste 100 de angajaţi de la Boglarchamp, unul dintre cei mai mari cultivatori de ciuperci din România, imunizaţi

“Vaccinarea la sediile companiilor vizează operatorii economici cu mai mult de 100 de angajaţi. Imunizarea poate fi realizată, după caz, prin intermediul personalului medico-sanitar propriu sau cu ajutorul echipelor mobile de vaccinare ale DSP Sălaj. În colaborare cu operatorii economici, DSP Sălaj va realiza planificarea efectivă, luând în considerare numărul persoanelor ce doresc a fi vaccinate şi intervalul de timp necesar pentru finalizarea vaccinării. Companiile cu mai puţin de 100 de angajaţi pot beneficia de programarea acestora la un centru de vaccinare, tot cu sprijinul DSP. După cum am spus de mai multe ori, vaccinarea este singura noastră armă cu care putem învinge epidemia COVID-19. În opinia mea, vaccinarea angajaţilor companiilor este un pas important în revenirea şi stabilizarea economiei judeţului Sălaj. Încurajez toţi operatorii economici să profite de această ocazie”, a declarat Toma Dari, prefectul judeţului Sălaj.

Boglarchamp este unul dintre cei mai mari cultivatori de ciuperci din România, 65% din piaţa naţională de ciuperci provenind de la operatorul economic din Sălaj.

Compania are 404 angajaţi, din care 75% sunt femei, fiind unul dintre principalii angajatori din judeţ.

”În calitate de manager al companiei, am o responsabilitate pentru siguranţa şi sănătatea angajaţilor noştri, motivul pentru care am decis să profităm de această ocazie. 108 persoane au fost imunizate astăzi, ceea ce ne bucură foarte mult. Pe lângă asigurarea stabilităţii operaţiunilor companiei, sentimentul de securitate al angajaţilor a crescut semnificativ după vaccinare. Suntem recunoscători personalului medical al DSP, care a oferit condiţiile necesare şi a oferit o mână de ajutor pe tot parcursul vaccinării. Susţin iniţiativa, vacinarea fiind extrem de sigură şi rapidă. Recomand cu încredere fiecărei companii să profite de această oportunitate”, a precizat Gergely Nemeti, proprietarul Boglarchamp.

În cadrul acestei campanii, pot beneficia de vaccinarea anti-COVID atât angajaţii proprii ai companiilor, cât şi cei ai subcontractorilor şi rudelor acestora, în spaţii adecvate, amenajate la sediul companiilor sau în centre de vaccinare, fără a fi necesară programarea în platformă.

Persoanele vaccinate vor fi înregistrate în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) şi li se va elibera adeverinţă de vaccinare.

Pentru planificarea la vaccinare, angajatorii trebuie să întocmească o listă nominală a persoanelor eligibile, listă ce se transmite Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj.

Pentru operatorii economici cu un număr mai mic de 100 de angajaţi, DSP Sălaj va programa persoanele care doresc să se vaccineze la un centru de vaccinare fix, în funcţie de listele întocmite de angajator.