AcasăMoney&PeopleSandra, incontestabila regină a muzicii disco: ”Cândva, Michael Cretu m-a plimbat incognito...

Sandra, incontestabila regină a muzicii disco: ”Cândva, Michael Cretu m-a plimbat incognito prin București, pe străzile copilăriei sale. Am mers și cu tramvaiul”

Vedeta incontestabila a muzicii anilor ‘80, Sandra întâlnește publicul român ca o adevărată regină a muzicii disco, așa cum a rămas artista în istoria muzicii moderne. Va cânta pe scena Arenei Naționale la Festivalul Forever Hit (18 septembrie).

Însă puțini sunt cei ce știu că debutul și succesul mondial al artistei se datorează unui bucureștean. Este vorba de fostul său soț Michael Cretu, cel ce i-a compus și alături de care a cântat primul mare succes, ”Maria Magdalena”, ca de altfel, alte zeci de melodii. Crețu (64 ani) este unul din muzicienii care a cunoscut celebritatea pe întreg mapamondul datorită proiectului său, Enigma. Cei doi au fost căsătoriți timp de 22 de ani, au împreună doi copii –Nikita și Sebastian-, și păstrează o relație foarte bună și astăzi. Îi leagă și cele peste 100 milioane de albume vândute, cifră record pentru un artist din Europa, performanță pentru care au muncit împreună.

Horațiu Mălăele schimbă tendințele în modă. Lansează o linie de tricouri culturale

Sandra, incontestabila regină a muzicii disco: ”Am un sentiment bun când vin la București”

Datorită lui Michael, Sandra (Sandra Ann Lauer) a descoperit și Bucureștiul, incognito, singura dată când Michael a însoțit-o la un spectacol al artistei. În urmă cu 26 de ani, faimosul compozitor a profitat de ocazie și și-a dorit să revadă locurile unde s-a născut, a copilărit și unde a urmat primele lecții muzicale. ”Am bătut la pas străzile din București cu Michael. Am revăzut Bucureștiul și nu se compară cu cel de altădată. Atunci, am avut impresia că m-am întors în timp, un loc plin de clădiri vechi și oameni amabili. Am vizitat casa muzicii clasice (Ateneul -n.r.), un liceu de muzică, am mers prima dată cu tramvaiul”, își aduce aminte solista emblemă a muzicii disco, ale cărei melodii au devenit cunoscute pe întreg mapamondul (”In the Heart of the Night”, ”Hiroshima” ori ”Don’t Be Agressive”).

”Într-adevăr, primul meu succes a fost ”Maria Magdalena”. S-a născut dintr-o joacă, stăteam pe niște trepte, eu cântam și Michael scria versurile. În șase luni a fost piesa a devenit no 1 în zeci de țări”, ne povestește artista care adaugă că are mereu ”un sentiment bun când vine la București”.

Pe lângă Sandra,  vor cânta pe Arena Națională din București: Alphaville, Dr Alban, SNAP!, Ice MC, London Beat,  Haddaway, Nana, C-Block, Tehnotronic, Jenny (Ace of Base), Boney M, No Mercy, Captain Hollywood Project și Mr President.

Fostul luptător Ionuț Iftimoaie și-a îndeplinit visul. Numele său pe frontispiciul unei mare baze sportive și de agrement. Conduce o investiție de 5 milioane de euro!

 

 

Ultimele Articole