AcasăActualitateSărbătoarea Sf. Dimitrie, în condiții speciale. Acces la pelerinaj vor avea persoanele...

Sărbătoarea Sf. Dimitrie, în condiții speciale. Acces la pelerinaj vor avea persoanele cu buletin de București

Reprezentanții Bisericii au delimitat un culoar unic unde credincioșii vor trebui să aștepte până când le va veni rândul să se roage la moaște.

Marcel Ciolacu, surprins sfindând toate regulile impuse de pandemie

Pe trotuar sunt trasate marcaje care să îi ajute pe enoriași să respecte distanța de 1,5 metri unul față de celălalt. Ba mai mult, s-au pus și anunțuri în acest sens. Din loc în loc sunt și recipienți cu dezinfectant. Iar acestea nu sunt singurele condiții după care se va desfășura în plină pandemie unul dintre cele mai mari pelerinaje de la noi din țară.

Viceprimarul Bădulescu: Școlile vor rămâne închise până anul viitor, după Paște

Din cauza pandemiei credincioșii vor putea să vină să se roage la moaștele sfântului Dimitrie cel Nou doar trei zile. Acces la pelerinaj vor avea persoanele care au locuință sau reședință în Capitală. Iar de acest lucru se vor asigura jandarmii, care la fel ca la Sf Parascheva de la Iași, le vor verifica buletinele tuturor celor care vin pe Dealul Mitropoliei.

În aceste condiții, oamenii din afara Bucureștiului, care au dorit să se roage la moaște în ciuda pandemiei, au furat startul pelerinajului și au venit cu o zi mai devreme la Patriarhie. Au ascultat slujba și s-au rugat, potrivit Digi24.

Ultimele Articole