Scandal în muzica populară. Două cunoscute soliste și-au dat întâlnire la tribunal. Care este sunt acuzațiile

Două dintre cele mai cunoscutele soliste din muzica populară și-au mutat cearta la tribunal.

Olguța Berbec a chemat-o în instanță pe Niculina Stoican, acesta din urmă fiind acuzată că se folosește de o melodie  prin repertoriul reclamantei.  Aceasta este hotărâtă să nu lase lucrurile nerezolvate și a cerut instanței, cu probe, să o recunoască drept autoare a cântecului ”Dragoste veche și nouă” ce a ajuns popular în varianta și interpretarea pârâtei ce a redenumit melldia ”Iar mi-e dor de Mehedinți”. La ultima întâlnire de la tribunal cele două s-au confruntat în fața magistraților, însă pârâta susține că melodia ar fi fost o lucrare populară, ”culeasă din folclor”.

Soțul Denisei Tănase tranzacționează apartamente în Dubai:”Am depășit suma de 100 de milioane de euro”

De partea cealaltă, Olguța Berbec a depus dovezi că respectivul cântec a fost înscris și la UCMR (Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România) unde este trecută drept autoare a versurilor dar și numele semnatarului liniei melodice. ”Dragoste veche și nouă” a devenit un real succes, cântecul fiind inclus pe albumul ”Iubește inimă și iartă”, apărut în 2014.

Următoarea întâlnire în fața judecătorilor va avea loc pe 13 septembrie, termen la care vor participa și experți care vor analiza dacă melodia cu pricina este o creație original ori un cântec cules din folclor.

Top 10 cele mai urmărite canale YouTube din România în 2022: cine are peste 8 milioane de abonați

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed