AcasăPoliticScandal la vârful AUR! Un deputat publică o discuţie între Simion şi...

Scandal la vârful AUR! Un deputat publică o discuţie între Simion şi un primar

Scandalul de la vârful AUR, dintre deputatul Daniel Rusu şi preşedintele George Simion, evoluează cu noi acuzaţii şi ameninţări. Deputatul de Alba, Daniel Gheorghe Rusu, a făcut publică o înregistrare a unei discuţii dintre George Simion şi primarul PNL al oraşului Zlatna, Silviu Ponoran.

„Iată dovada prin care marele George Simion îşi negociază viitorul partidului cu baronii locali PNL. Ascultaţi cu atenţie. Primul episod – primarul (baronul local) PNL Zlatna. AUR nu vrea baroni locali – o minciună marca GS”, a transmis Daniel Rusu pe contul său de Facebook.

Cei doi au discutat inclusiv despre Călin Georgescu, propunerea de premier a AUR. În legătură cu acesta, George Simion a spus că „era total de încredere până când a spus că îşi face partid”. „Jucăm cărţile cu Călin Georgescu?”, a întrebat Ponoran.

 

George Simion, părăsit de unul dintre consultanții săi. ”Politica lui devine periculoasă pentru România”

 

„Jucăăăm… I-am dat trei probe, până acuma a fost total de încredere până luna trecută când a zis că îşi face partid, şi îi mai zice şi Partidul Iubirii. Aseară m-am văzut la Sibiu şi i-am zis, Căline, eşti sănătos?”, a replicat, potrivit înregistrării, George Simion.

Primarul oraşului Zlatna, Silviu Ponoran, a declarat că nu se pune sub nicio formă problema unei negocieri de natură politică, ori pentru viitorul partidului AUR, numind ceea ce a vorbit cu George Simion drept „o discuţie de cârciumă şi atât”. De cealaltă parte, Simion l-a ameninţat pe Daniel Rusu că va depune plângere penală pentru violarea vieţii private.

 

La începutul anului 2022, Silviu Ponoran a mai avut un episod de apropiere faţă de AUR, când a semnat pentru demiterea preşedintelului Klaus Iohannis. Ponoran a declarat atunci că este un ”liberal mai ciudat” şi că nu a fost de acord cu candidatura lui Klaus Iohannis pentru al doilea mandat de preşedinte.

Deputatul Daniel Rusu a declarat că a luat hotărârea să plece din partid şi spune că în următoarea perioadă mai mulţi deputaţi şi chiar senatori vor pleca din AUR. Rusu a declarat că pe „Simion l-a cuprins beţia puterii” şi îl acuză pe acesta de o modalitate abuzivă şi dictatorială în ceea ce priveşte conducerea partidului. Rusu a mai precizat că nu va pleca spre PNŢCD, ci va merge către un partid de alternativă de dreapta.

În replică, preşedintele AUR, George Simion a spus că 12 deputaţi, printre care şi cel din Alba, au avut o serie de cerinţe printre care şi o garanţie scrisă că vor rămâne pe un loc eligibil de deputat şi la alegerile viitoare. Simion va fi prezent luni seara, 2 mai, la Alba Iulia pentru a numi o nouă conducere a organizaţiei.

 

 

Ultimele Articole