x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(8) "sanatate"

SCANDALUL apei potabile din Sectoarele 5 şi 6. Pintea: Nu folosiţi apa pentru consum sau igienă!

Specialiștii INSP recomandă bucureştenilor să nu folosească apa din reţeaua publică pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală, până la obţinerea rezultatelor finale din probele prelevate. Aceștia recomandă utilizarea apei îmbuteliate, apă potabilă din surse (foraje) autorizate sanitar sau fântâni publice la care este afișată înscrierea ,,apa este bună de băut. Concret, specialiştii INSP contrazic punctul de vedere al Apa Nova care a transmis că nu există motive de îngrijorare şi că, e suficient ca înainte de a bea apa livrată centralizat, oamenii să lase deschis robinetul câteva momente.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 31.01.2019, 6:58

UPDATE 00.10. Mihai Savin, directorul adjunct al Apa Nova, a anunţat la Digi24 că nu e niciun risc şi că apa e potabilă.

 

„Nu am fost informaţi vizavi de poluarea cu amoniu. Avem monitorizare din 2 în 2 ore, dacă ar fi fost vreun pericol, staţia de tratare Roşu s-ar fi oprit automat, nu ar fi permis să plece o apă cu probleme de calitate”, a spus Mihai Savin.

 

Primarul sectorului 6: “Am fost informaţi să nu folosim apa de la robinet! E mai bine să fim precauţi până vin rezultatele finale.”

 

A fost alertă în Bucureşti, din cauza apei. După ce au simţit că apa de la robinet are miros de clor şi gust ciudat, mai mulţi abonaţi Apa Nova au cerut explicaţii furnizorului.

 

Apa Nova a asigurat că mirosul de clor este în scădere și va dispărea în după amiaza acestei zilei.