AcasăPoliticScandalul gazelor în Europa: Premierul Ciucă dă asigurări că România nu este...

Scandalul gazelor în Europa: Premierul Ciucă dă asigurări că România nu este afectată

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre decizia Gazprom de a înceta furnizarea de gaze către Bulgaria şi Polonia, că România nu este afectată în acest moment şi că consumul de gaze este mult sub capacitatea de producţie pe care noi o avem. Asigurăm pentru perioada de iarnă un import de aproximativ 20% din necesarul de gaz, a mai spus şeful Executivului, precizând că se caută resurse alternative.

”Am avut o discuţie cu ministrul Energiei, România nu este afectată în acest moment. Consumul de gaze este mult sub capacitatea de producţie pe care noi o avem. Ştiţi foarte bine că suntem una dintre puţinele ţări din Europa care beneficiem de resursă de gaz consistentă, sigur, nu pe deplinătatea nevoilor noastre”, a spus Ciucă, despre încetarea de furnizare a gazului către Bulgaria şi Polonia de către Gazprom, relatează News.ro.

Premierul a menţionat că asigurăm pentru perioada de iarnă un import de aproximativ 20% din necesarul de gaz. ”Acum, când discutăm, se caută surse alternative pentru gaz, dar în acest moment România nu este afectată”, a mai afirmat el.

 

Ultimele Articole