Școlile rămân ÎNCHISE! Ludovic Orban a spus clar

Premierul Ludovic Orban a afirmat că scenariile după care funcţionează în prezent unităţile de învăţământ au fost stabilite pe baza recomandărilor specialiştilor şi deocamdată nu vede o părere fundamentată pentru schimbarea acestora, iar şcolile să rămână deschise şi la o incidenţă mare a cazurilor de coronavirus.

”Culmea este că mulţi dintre cei care ne-au acuzat că am luat decizia de a începe şcoala, acuma spun să deschidem şcoala”, a afirmat Orban.

”De la începerea anului şcolar am luat o decizie fundamentată pe părerile specialiştilor. (…) Din punctul meu de vedere, nu văd o părere fundamentată pentru a schimba acest sistem, deşi copilul la şcoală este protejat. El se află sub supravegherea cadrului didactic, poartă mască (…) Am ţinut cont de părerea specialiştilor şi am stabilit acest sistem de deschidere”, a declarat, sâmbătă, la Slobozia, premierul Ludovic Orban, informează News.ro.

”Când am luat decizia de a începe şcoala, a existat un măcel împotriva noastră (…) Culmea este că mulţi dintre cei care ne-au acuzat că am luat decizia de a începe şcoala, acuma spun să deschidem şcoala”, a adăugat Orban.

Acesta a precizat că, dacă va fi necesar să fie schimbat sistemul de funcţonare a instituţiilor din îmvăţământ, se va face o dezbatere.

”Din punctul meu de vedere, este un sistem care răspunde imperativului de a asigura accesul copilului la sistemul educaţional, pe de altă parte protejează sănătatea copiilor, părinţilor şi bunicilor”, a mai declarat Orban.

Unităţil de îmvăţământ duncţionează după trei scenarii:

Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

Scenariul 2 (S2): participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.
La apariţia într-o clasă din unitatea de învăţământ a unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2, se suspendă cursurile clasei respective, pentru o perioadă de 14 zile.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed