x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(7) "politic"

Se amână alegerile parlamentare? Se decide în câteva zile

Anunț major pentru români. Alexandru Rafila vine cu noi vești privind organizarea alegerilor parlamentare.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 22.10.2020, 17:57

Cazurile noi de coronavirus cresc zilnic, iar România a înregistrat joi un nou record negativ, de 4.902 bolnavi şi 98 de morţi în numai 24 de ore. În plus, peste mai puţin de două luni sunt programate alegerile parlamentare.

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), spune că noul val de alegeri ar putea avea loc şi în aceste condiţii, în ciuda exploziei cazurilor noi de coronavirus, potrivit romaniatv.net.

Totuşi, şi mai bine ar fi, spune medicul, dacă numărul infectărilor zilnice ar scădea şi ar intra pe o pantă constantă, în contextul acestor alegeri.

“Eu am auzit diverse proiecții, că situația se va stabiliza și vom intra pe un trend descrescător. Cred că dorim cu toții ca acest lucru să se întâmple.

Cred că putem face alegeri dacă acest lucru se va întâmpla, adică dacă se va stabiliza rapid numărul de cazuri și dacă va începe să scadă. În 10 zile, maxim două săptămâni o să vedem ce se întâmplă, dacă putem continua activitatea aproape de normal”, a declarat prof. dr. Alexandru Rafila.

Alegerile parlamentare sunt programate pentru 6 decembrie 2020.