x


  • EUR
    4.8387
    USD
    4.3203
string(16) "instant-articles"

Se apropie ultimul termen în procesul lui DRAGNEA. Mișcare SURPRIZĂ din partea avocaților

Avocații lui Liviu Dragnea susțin că la ultimul termen, ce va avea loc săptămâna viitoare, vor cere amânare.

Author: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 11.04.2019, 13:01

Avocații în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanță la trei ani și jumătate de închisoare iau în calcul să ceară Înaltei Curți de Casație și Justiție la termenul din 15 aprilie – care ar trebui să fie ultimul – amânarea pronunțării sentinței până la o decizie a Curții Constituționale privind completurile specializate de 3 judecători de la instanța supremă, a declarat pentru HotNews.ro Adrian Toni Neacșu, avocat în acest dosar. Joi, CCR a amânat pentru 15 aprilie pronunțarea unei hotărâri. O decizie favorabilă a CCR l-ar putea scăpa pe Dragnea de închisoare.

 

Avocatul Adrian Toni Neacșu a apărat-o în procesul angajărilor fictive pe Bombonica Prodan, fosta soție a lui Liviu Dragnea, iar acum o reprezintă pe Olguța Șefu, fost director executiv adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman. Alături de avocații lui Liviu Dragnea, el a cerut instanței supreme desființarea sentinței de condamnare și rejudecarea procesului în fond, invocând o nulitate absolută pe motiv că dosarul ar fi trebuit judecat de un complet specializat în cauze de corupție. Adică exact același motiv pe care vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, l-a invocat ulterior în sesizarea către Curtea Constituțională – lipsa completurilor specializate pe fapte de corupție. Se face referire la articolul 29, alineatul (1) din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie: “Pentru judecarea în prima instanță a infracțiunilor prevăzute în prezenta lege, se constituie completuri specializate”.

 

Avocatul Toni Neacșu a explicat pentru HotNews.ro impactul unei decizii a CCR asupra procesului lui Dragnea, ce efect ar putea avea amânarea pronunțării CCR și ce se va întâmpla mai departe cu acest proces.

 

Articolul integral pe HOTNEWS