Se caută 3.000 de muncitori care să fie plătiţi cu 4.500-5.000 lei în România


Se caută mii de lucrători calificați pentru a lucra pe șantierul autostrăzii Pitești – Sibiu în România, cu un salariu cuprins între 4.500 și 5.000 lei, condiția esențială fiind seriozitatea.

O mulțime de bărbați apte pentru muncă s-au mutat în oraș sau au plecat în străinătate.

Este necesară o forță de muncă considerabilă pentru construcția autostrăzii Pitești – Sibiu. Peste 2.000 de lucrători sunt căutați de constructori, care au început să caute oameni în satele de-a lungul traseului autostrăzii.

Chiar dacă situația este dificilă, Compania Națională de Drumuri nu consideră că întârzierile lucrărilor sunt justificate.

Lucrările la loturile 2 și 3 ale autostrăzii Sibiu-Pitești au fost amânate cu câteva luni, deși ar fi trebuit să înceapă. Constructorii sunt în căutare de personal.

„Un minim de 2.000-3.000 de muncitori, operatori și ingineri sunt necesari pentru a finaliza acest proiect”, explică Adrian Boboc, managerul proiectului.

Constructorul a solicitat sprijinul primarilor din localitățile de pe traseu. La Cepari, în Argeș, doar câțiva candidați s-au prezentat.

„Am făcut public anunțul în comună, dar numărul celor interesați a fost insuficient. Aproximativ 15-20 de persoane au răspuns, majoritatea având peste 50 de ani”, declară Cristian Alexei Ciobanu, primarul comunei Cepari.

Deși oferta salarială nu este dezvăluită public, recrutorul a sugerat că este una atractivă.

„Ați auzit ce salarii sunt la șantier, între 4.500 și 5.000 de lei, iar cei necalificați primesc în jur de 4.500 de lei. Cu toate acestea, nimeni nu mai pare interesat să lucreze!”, afirmă Constantin Vasile, un localnic.

Tinerii sunt mai exigenți și solicită salarii comparabile cu cele din străinătate.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) afirmă că întârzierile lucrărilor nu pot fi puse pe seama lipsei de muncitori.

„Atunci când au participat la licitație, constructorii profesioniști au afirmat că dispun de forță de muncă și utilaje.

Nu poți să semnezi un contract în valoare de aproape un milion de euro și apoi să te plângi că nu ai muncitori. Nu suntem interesați de astfel de scuze!”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, conform stirileprotv.ro.

Autostrada Pitești-Sibiu trebuie să fie finalizată în patru ani.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed