Se cere REDESCHIDEREA ȘCOLILOR! OMS a dat liber, dar România nu acceptă acest lucru

Candidatul Pro România Bihor la Camera Deputaţilor, Claudiu Pop, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că este inacceptabil ca şcolile să rămână închise după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a transmis să fie redeschise.

„Trecând, până azi, în campanie prin 45 de unităţi teritorial-administrative ale judeţului, ne-am întâlnit cu mii de oameni. Prin mine transmit revolta miilor de părinţi împărtăşind, şi eu, nemulţumirile lor. Sunt foarte, foarte revoltat de măsurile pe care Guvernul în continuare, în stupizenia sa, le ia referitor la şcoală. Sunt foarte revoltat pentru că deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus cu subiect şi predicat ‘Redeschideţi şcolile’, Guvernul român sacrifică, pentru o pandemie care va trece la un moment dat, o întreagă generaţie. E inacceptabil acest lucru şi o spun ferm şi apăsat”, a afirmat Claudiu Pop.

Candidatul Pro România a subliniat că, asigurând condiţiile sanitare în şcoli, ar fi necesară reluarea cursurilor normale mai ales pentru clasa întâi şi clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, având în vedere examenele acestora.

Oamenii sunt nemulţumiţi, afirmă Pop, de faptul că în şcolile în care copiii lor nu au voie să intre acum, ei, adulţii, vor trebui să intre pe 6 decembrie, la vot.

„‘De ce să fac asta?’, îmi spun oamenii. ‘Adică se închid şcolile, se închid firmele, locurile de muncă, iar tu vii şi mă chemi la vot?’ Eu, în calitate de candidat, n-am putut decât să le spun: ‘Da, nu e normal ce se întâmplă’. Dar tocmai pentru ca acest lucru să nu se mai repete, am hotărât să candidez şi pentru acest lucru străbat tot judeţul, pentru a le spune că acest lucru trebuie să se schimbe. Vocea cetăţeanului să fie ascultată în Parlamentul României”, a spus Claudiu Pop.

Candidat pe prima poziţie în lista Pro România Bhor pentru Camera Deputaţilor, Claudiu Pop a activat, în ultimii zece ani, atât în administraţia publică (fost prefect), cât şi în managementul privat. El a anunţat un decalog alcătuit din 5 angajamente şi 5 măsuri pentru relansarea economică a României pe care le va susţine ca parlamentar.

Astfel, va vota Legea bugetului de stat doar dacă în aceasta se vor regăsi şi proiecte folositoare judeţului Bihor, propuse de primarii din judeţ, indiferent de culoarea lor politică. Va fi deputatul cu cabinete parlamentare la vedere, în locuri cât se poate de publice şi de circulate, pentru a fi uşor accesibile cetăţeanului. Împreună cu echipa sa, va primi audienţe cu regularitate, în toate zonele judeţului, având uşa deschisă oricărui bihorean.

„Cei care mă cunosc ştiu că nu fac promisiuni fără acoperire. În calitate de prefect, în premieră am organizat şedinţele Colegiului Prefectural în mai multe zone din judeţ şi am înfiinţat o linie telefonică deschisă sesizărilor primite de la cetăţeni – Telefonul Prefectului. Dincolo de partide şi de platforme doctrinare, politica se cere făcută pentru şi pornind de la cetăţean, indiferent dacă lucrează la stat sau în privat”, a declarat Claudiu Pop.

El a menţionat că va acţiona şi pentru simplificarea şi eficientizarea Legii achiziţiilor publice, care să favorizeze implementarea rapidă a marilor proiecte, din fondurile europene pe care le România le are, încă, la dispoziţie.

De asemenea, Pop a prezentat şi cinci măsuri promise de Pro România pentru relansarea economică: venit lunar minim garantat pentru familii – 2.000 lei/membru de familie, până la un plafon maxim de 4.500 lei/familie; reducerea TVA de la 9% la 5% pentru domeniul HoReCa, puternic lovit de măsurile luate de autorităţi în contextul pandemiei Covid-19; eliminarea impozitului pe profit pe anul 2021 pentru toate firmele cu capital românesc care îşi continuă activitatea şi îşi păstrează angajaţii şi suportarea de către Stat a minimum 50% din cheltuieli pentru clădirile aflate în plată, adică a chiriilor, pe perioada nefuncţionării din cauza restricţiilor.

De asemenea, candidatul Pro România Bihor a mai arătat că va susţine înfiinţarea tribunalelor comerciale care să soluţioneze rapid litigiile între firme, deoarece încă în România mulţi aşa-zişi afacerişti au obiceiul de a-şi înşela partenerii de afaceri, neplătind serviciile ori bunurile livrate.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed