Se dau bani de la stat pentru românii care își schimbă domiciliul pentru locul de muncă


Românii pot beneficia de un sprijin financiar de până la 15.000 de lei în cazul în care decid să-și mute domiciliul pentru a-și găsi un loc de muncă.

În prezent, cei care caută un loc de muncă primesc sprijin din partea autorităților statale.

Mai exact, cei care se angajează prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) pot primi între 1.000 și 15.000 de lei.

Scopul acestei inițiative este să încurajeze integrarea românilor pe piața muncii.

„Mobilizarea forței de muncă este promovată în România. AJOFM oferă diverse stimulente beneficiarilor care participă la aceste programe de mobilitate. Acest lucru include cei care își schimbă domiciliul sau locul de muncă, iar sumele acordate variază între 1.000 și 15.000 de lei. Există mai multe modalități disponibile, iar cei interesați pot obține detalii suplimentare prin contact telefonic sau vizitându-ne.

Se acordă o primă de relocare celor care își găsesc un loc de muncă la o distanță mai mare de 50 de kilometri, în cazul în care își schimbă și domiciliul într-o localitate inclusă în lista localităților defavorizate stabilită anual de Ministerul Muncii.

Nu se acordă acest sprijin în cazul unei mutări între două orașe precum Constanța și Sibiu, deoarece acestea sunt considerate centre urbane dezvoltate. Scopul acestor programe este să stimuleze ocuparea locurilor de muncă disponibile cu persoane din regiunile în care șomajul este mai ridicat către zonele cu o cerere mare de forță de muncă.

Această schemă este valabilă inclusiv pentru localitățile din județul Sibiu”, a explicat Cosmin Roșu, directorul AJOFM Sibiu, conform turnulsfatului.ro.

Cunoscută sub denumirea de primă de instalare, această indemnizație este acordată în două etape: 50% la data instalării și restul de 50% după 12 luni de la angajare, iar cuantumul acesteia variază în funcție de următoarele criterii:

  • 12.500 de lei pentru șomerii care își găsesc un loc de muncă în altă localitate și își schimbă domiciliul sau reședința;
  • 15.500 de lei pentru șomerii care sunt însoțiți de membrii familiei care își schimbă domiciliul;
  • în cazul în care ambii soți îndeplinesc condițiile pentru primirea acestei prime, unul va primi 12.500 de lei, iar celălalt va primi 3.500 de lei.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed