Se deschide o nouă fabrică în România. Sunt disponibile peste 100 de locuri de muncă

0


Grupul francez Rossmann are planuri de a inaugura prima fabrică de ambalaje de carton tip fagure din România. Această inițiativă reprezintă o premieră pentru producătorul în cauză.

Noua fabrică va produce carton destinat ambalajelor, având ca scop înlocuirea polistirenului utilizat în prezent pentru protejarea mărfurilor în timpul transportului. Investiția estimată pentru acest proiect se ridică la aproximativ 2 milioane eude euro și va genera în jur de 100 de locuri de muncă.

Cartonul tip fagure este utilizat în special în industria de mobilă, datorită avantajelor sale precum greutatea redusă și proprietățile excelente de izolare termică și fonică.

Producția este programată să înceapă în primăvara acestui an, cu lansarea recrutărilor de personal începând de săptămâna aceasta.

Fabrica va fi construită în Șimleu Silvaniei, județul Sălaj.

ICOA SA, cunoscută anterior sub numele de Întreprinderea de Carton Ondulat și Ambalaje București în perioada comunistă, a fost una dintre primele companii străine care au investit în România.

În 1990, compania a fost transformată într-o societate comercială sub numele de ICOA SA, conform unei hotărâri a Guvernului Petre Roman.

Mai târziu, în același an, ICOA SA a format o asociere cu grupul francez Rossmann, rezultând în înființarea societății mixte Romcarton, unde francezii dețineau 51% din acțiuni, iar ICOA restul de 49%. Prin creșteri succesive de capital, ultima fiind înregistrată în 2003, acționarul majoritar francez a ajuns să dețină peste 99% din acțiunile Romcarton SA.

În 1996, prin intermediul Romcarton, francezii au preluat controlul majoritar al Ambro SA, fostul Combinat de Celuloză și Hârtie din Suceava.

La nivel global, grupul francez, prezent pe piață încă din 1922, operează 25 de fabrici în 8 țări (22 în Europa și 3 în Africa), având o capacitate de producție de 500.000 tone de carton ondulat și 300.000 tone de hârtie. În 2022, afacerile grupului au atins valoarea de 906 milioane euro, având 3.000 de angajați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.