Se întoarce marele jaf? NĂSUI acuză politizarea masivă a unei companii de stat!

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Nasui, anunta ca exact in noaptea dupa ce si-a dat demisia, noul ministru interimar i-a dat afara pe profesionistii proaspat numit numiti in Consiliul de Administratie de la Salrom pentru a numi oameni de partid, unul avand chiar numeroase dosare penale.

Cei proaspat numiti la Salrom sunt „fix cu cei care capusau compania in liniste” si care au incercat sa dea un „mare tun imobiliar”, blocat de Nasui cand era ministru. „Iata cum statul revine la normal. Oamenii profesionisti sunt dati la o parte, iar in locul lor revin baietii pe care ii stim cu totii”, acuza Nasui pe Facebook.

Postarea integrala:

Vechea clasa politica corupta revine in forta. Mai tineti minte la inceputul anului cand s-a incercat un tun imobiliar la compania de stat Salrom? (https://cutt.ly/Salrom-control)

Pe scurt la inceputul anului se pregatea un tun imobiliar prin care Salrom pleca din sediul pe care il avea inchiriat pe mai multi ani si se muta intr-un imobil inchiriat la randul lui de Lido SA (o alta companie de stat) si pe care ea il subinchiria mai departe de la o firma Oscar Downstream. Rezultatul este ca Salrom ar fi trebuit sa plateasca toata chiria pe tot restul anilor unde statea deja. Dar, deodata trebuia sa o plateasca si pentru sediul nou. De ce era o prioritate mare pentru Salrom sa-si schimbe sediul? Pentru ca la astfel de inchirieri mari se iau comisioane. In caz ca nu va suna cunoscut numele Oscar Downstream, este compania care a incercat anul trecut printr-un lobby fioros sa monopolizeze piata de distributie a produselor energetice printr-o lege trecuta in parlament si atacata cu succes de USR la CCR. Increngatura e mare, dar scriem mai multe alta data.

Am dejucat planul acesta pagubos pentru compania publica, dar avantajos pentru conducere, la inceputul anului. Ca rasplata am primit, la vremea, aceea un nou val de atacuri in presa. Evident, nu m-am lasat intimidat.

Am numit un nou Consiliu de Administratie, profesionist, care a reusit intr-un timp record sa puna foarte multe proiecte corecte si bune pe picioare. Cel mai cunoscut fiind sa faca primii pasi pentru exploatarea grafitului de la Baia de Fier. Si a mai reusit, printre altele, sa creasca profitul companiei cu ~70% si sa demareze procedurile pentru relansarea pe piata a sarii fabricate in Romania.

Cu cine credeti ca a fost inlocuit Consiliul de Administratie profesionist de la Salrom acum cateva zile?

Fix cu cei care capusau compania in liniste si au incercat sa dea marele tun imobiliar explicat mai sus.

Haideti sa vedem cine sunt proaspetii numiti de ministrul interimar:

1) Domnul Petrica Lucian Rusu, PNL-ist care a facut schimbarea de la Echipa Orban la Echipa Citu. A fost secretar de stat PNL, consilier parlamentar si a lucrat in Directia Judeteana de Tineret Iasi. Inainte de asta a fost director la grupul Tinmar, unde patron e domnul Augustin Oancea, cel care a preluat afacerile domnului Ioan Nicolae (aflat in puscarie) si care apare in dosarul DIICOT privindu-i pe sefii rusi de la Rompetrol si pe Cristi Borcea, fostul actionar de la Dinamo. Domnul Oancea vinde anual statului roman energie de zeci de milioane de euro, prin compania sa, Tinmar Energy.

2) Domnul Nicolae Tulici, PNL Salaj. Este juristul grupului, are multiple condamnari penale. A fost condamnat la amenda penala pentru fals intelectual, la 3 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, un an de inchisoare si 2 ani de supraveghere judiciara pentru ca a condus beat. In prezent, domnul Tulici este anchetat de DIICOT in dosarul de furturi de utilaje agricole „Borsa”.

3) Domnul Catalin Paraschiv, fost consilier judetean PNL Galati, incheie lista conducerii Salrom.

Iata cum statul revine la normal. Oamenii profesionisti sunt dati la o parte, iar in locul lor revin baietii pe care ii stim cu totii.

Stiti cand a fost semnat ordinul de ministru prin care au fost numiti cei de mai sus in conducerea Salrom? Fix in seara zilei in care am plecat din minister. Inteleg ca ordinul a fost scris noaptea.

Nu le pasa de ce fac sau de ce credem despre ei. Vechea clasa politica corupta stie ca alegerile sunt abia peste 4 ani. Pana atunci toate acestea se vor uita. Asa ca nu rateaza nicio ocazie de capusare a banilor contribuabililor, mai ales in asteptarea congresului de partid. Congres care trebuie cumparat cu bani.

Noi avem parte de taxe mari pe munca, suntem campioni europeni la taxarea muncii pe salarii mici. Impotriva Zero Taxe pe Salariul Minim apar toti bugetarii de lux sa ne spuna ca nu sunt bani sa-i lasam celor care muncesc. Nu e adevarat. Banii nostri sunt luati de vechea clasa politica corupta, oameni rodati de 31 de ani pe acest furt.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed