AcasăActualitateSe schimbă iar vremea! Val de vijelii și de grindină. Prognoza meteo...

Se schimbă iar vremea! Val de vijelii și de grindină. Prognoza meteo ANM de weekend

Vești proaste pentru unii români chiar la început de wekeend. Vremea se schimbă în aproape toată țara. În unele zone va fi caniculă, în timp ce în altele vin vijelii puternice, anunță ANM.

Potrivit prognozei ANM de weekend, sâmbătă, valul de caniculă se va menţine în zonele joase din vestul, sudul şi estul ţãrii, unde disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Instabilitatea atmosfericã se va accentua şi mai ales în a doua parte a zilei în Transilvania, Maramureş, Crişana, Banat, Oltenia şi în zonele de munte, vor fi înnorãri şi perioade cu averse torenţiale, frecvente descãrcãri electrice şi pe alocuri vijelii şi cãderi de grindinã. Pe arii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi 25…35 l/mp, anunță ANM. 

Se schimbă iar vremea! Val de vijelii și de grindină. Prognoza meteo ANM de weekend

În restul regiunilor, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se pot semnala izolat, cu o probabilitate mai mare spre searã şi la începutul nopţii.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra în general între 28 şi 36 de grade, iar cele minime între 16 şi 22 de grade, uşor mai scãzute în zonele depresionare.

În București, vremea va fi canicularã, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperaturã umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales spre searã şi noaptea, când va creşte probabilitatea pentru fenomene specifice instabilitãţii atmosferice. Temperatura maximã va fi de 34…35 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade, potrivit ANM.

Se schimbă iar vremea! Val de vijelii și de grindină. Prognoza meteo ANM de weekend

Duminică vremea continuă să se încălzească. În zonele de câmpie se anunță caniculă, dar și disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate îndeosebi în a doua parte a zilei în nord-estul ţãrii şi în zonele montane şi submontane, unde local se vor semnala averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindinã. În restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala izolat.

Se schimbă iar vremea! Val de vijelii și de grindină. Prognoza meteo ANM de weekend

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 36 de grade, iar cele minime între 12 şi 23 de grade.

În Capitală, vremea se va menţine cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza. Cerul va fi variabil, temporar cu unele înnorãri pe parcursul zilei, însã probabilitatea pentru fenomene asociate instabilitãţii atmosferice va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 33…35 de grade, iar cea minimã de 20…21 de grade, uşor mai scãzutã în zona perifericã.

Ultimele Articole