Ședință de urgență la PNL pentru Orban – premier. Soarta lui Forin Cîțu pare decisă

0

Pentru liderii partidului va conta și declarația făcută de președintele Klaus Iohannis care a evitat să se implice în disputa din partid pentru desemnarea premierului, potrivit digi24.ro.

Iohannis l-ar desemna din nou pe Orban premier. Ce spune președintele despre învestirea noului guvern

 

Președintele a precizat că va propune orice variantă de premier va primi din partea unei coaliții care poate forma majoritatea, „că e Orban, că e Cîțu”.

 

Ungaria interzice adopțiile de către cuplurile de același sex. Reguli aspre și pentru alte categorii

 

Declarația lui Klaus Iohannis, aparent un semnal de neutralitate, a fost totuși interpretată de liberali ca fiind un sprijin prezidențial pentru Ludovic Orban. Liderii partidului așteptau de marți seara un semnal de la Palatul Cotroceni, pentru a ști cum să se poziționeze în scandalul Orban-premier, și, înainte de ședința de la ora 17:00 se pare că balanța înclină deja împotriva lui Cîțu.

 

Însă, în partid sunt voci care susțin că nu este normal ca Florin Cîțu să fie retras pentru a doua oară și că o astfel de decizie arată inconsecvență din partea conducerii PNL care a decis, cu doar o săptămână în urmă, prin votul Biroului Politic Național, desemnarea lui Cîțu.