Şeful Fed: Economia SUA se află ”într-un punct de inflexiune”; creşterea economică şi angajările se vor intensifica

0
17
Şeful Fed: Economia SUA se află ”într-un punct de inflexiune”; creşterea economică şi angajările se vor intensifica

Într-un interviu acordat emisiunii “60 Minutes”, Powell şi-a reiterat optimismul faţă de evoluţia economiei, dar şi avertismentul privind ritcul reprezentat de Covid-19.

”Simţim că ne aflăm într-un loc în care economia este pe cale să înceapă să crească mult mai repede şi să creeze locuri de muncă mult mai repede, astfel încât principalul risc pentru economia noastră chiar acum este ca boala să se răspândească din nou”, a spus Powell.

”Ar fi bine dacă oamenii vor continua să păstreze distanţa socială şi să poarte măşti”.

Datele recente despre economie au fost în mare parte pozitive, în martie fiind create cu 916.000 locuri de muncă mai multe decât se anticipase, în timp ce unii oficiali ai Fed au sugerat o creştere de un milion de noi locuri de muncă pe lună, mai târziu în acest an.

În timp ce unele zone din Statele Unite înregistrează o creştere a numărului de cazuri de Covid-19 – în special în Michigan – ratele de infecţie în mari părţi ale ţării sunt la niveluri minime de mai multe luni, iar vaccinările continuă, sâmbătă fiind atins un record zilnic de 4,6 milioane de doze, potrivit datelor Reuters.

Acest lucru a permis ca zone largi ale economiei să se redeschidă în totalitate.