x


  • EUR
    4.8732
    USD
    4.1013
string(6) "social"

Șeful IPJ Mureș, verificat după ce a fost prins cu peste 100 km/h în localitate, dar nu i s-a făcut niciun dosar

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, Dumitru Bîltag, este cercetat de Direcția Control Intern din cadrul Poliției Române, au declarat surse din Poliție pentru ziarul Libertatea.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 10.09.2020, 23:31

Verificările vin după ce, în urmă cu o săptămână, ziarul a publicat o înregistrare în care șeful IPJ Mureș a fost surprins de agenții de la Rutieră în timp ce conduce cu peste 100km/h în localitate. Deși înregistrarea datează de mai bine de două luni, pe numele polițistului nu a fost înregsitrat niciun dosar de contravenție.

 

„Cazul șefului IPJ Mureș, Dumitru Bîltag, este verificat acum de cei de la Direcția Control Intern. Inițial, s-a spus de către anumite sindicate din Poliție că filmulețul a fost șters de pe RADAR, dar nu este așa. El a intrat în posesia celor care fac verificări în acest moment”, au declarat surse din Poliție.

Dumitru Bîltag a spus că nu poate oferi detalii suplimentare.

 

Dumitru Bîltag a intrat în atenția superiorilor după ce pe 2 septembrie s-au publicat imagini cu mașina șefului IPJ Mureș surprinsă de radar în timp ce conducea cu peste 100 km/h în localitate. Potrivit polițistului care se aude pe înregistrare, șeful IGP Mureș nici nu oprește la semnalele celor de la Rutieră.

 

Atunci, Bîltag recunoaște că este mașina sa, dar a spus că nu a primit nicio notificare de la colegii de la Rutieră în care să fie anunțat că a încălcat regulile de circulație. De asemenea, el a mai precizat că nu a văzut echipajul de poliție.

 

Bîltag a mai spus că în spatele acestei povești s-ar afla un polițist de la Serviciul Rutier pe care l-a sancționat în trecut pentru o problemă legată de permisul de conducere, iar acum încearcă să-l denigreze.