Şeful societăţii de termoficare din Timişoara, numit în funcţie de Dominic Fritz în urmă cu două săptămâni, a demisionat după ce în presă au apărut informaţii că a fost condamnat penal

0
5
Şeful societăţii de termoficare din Timişoara, numit în funcţie de Dominic Fritz în urmă cu două săptămâni, a demisionat după ce în presă au apărut informaţii că a fost condamnat penal

”În această dimineaţă am avut o întâlnire cu Bogdan Nanu care m-a informat că şi-a prezentat demisia din funcţia de director general interimar Colterm. L-am cunoscut pe Bogdan Nanu după ce am devenit primar, când s-a oferit să ajute în situaţia incredibil de dificilă pe care am găsit-o la Colterm. Prestaţia lui profesională în ultimele luni a fost ireproşabilă. A venit cu soluţii atunci când căldura în oraş era să se oprească pentru că Colterm nu a putut să-şi plătească facturile.  A început procedura de concordat preventiv care ar putea să salveze compania de la insolvenţă şi faliment. A reuşit să reclădească încrederea creditorilor. Îi mulţumesc pentru asta”, a declarat Dominic Fritz, vineri, într-o declaraţie de presă.

Edilul a adăugat că a aflat despre condamnarea lui Nanu din presă.

”Revelaţiile despre greşelile pe care le-a făcut acum 20 de ani, greşeli din domeniul în care acum profesează, au compromis tocmai încrederea pe care a construit-o. Am aflat, cu aceeaşi consternare ca şi voi, din presă, de acest trecut al lui Bogdan Nanu. El a plătit pentru greşelile lui şi a învăţat din ele. Dar, indiferent cât de profesionist şi de bună credinţă este, nu mai există credibilitatea necesară pentru a fi la cârma procesului de schimbare de care este nevoie. El este conştient de asta”, a adăugat Fritz.

Până la numirea unui nou director general, compania Colterm va fi condusă de Emil Şerpe, cel care a avut această funcţie până la venirea lui Bogdan Nanu.

Presa locală a dezvăluit că Bogdan Nanu a fost condamnat pentru că a folosit în interes personal banii firmei la care asociaţi erau nişte parteneri germani.