AcasăEconomieSenatul SUA a adoptat marţi un pachet de investiţii în infrastructură de...

Senatul SUA a adoptat marţi un pachet de investiţii în infrastructură de 1.000 de miliarde de dolari

Programul a fost adoptat cu 69 de voturi pentru şi 30 împotrivă, 19 republicani votând pentru.

Sondajele arată că efortul de modernizare a infrastructurii americane, conceput pe parcursul a luni de zile de un grup bipartisan de senatori, este în general popular în rândul publicului.

Proiectul de lege trebuie încă să fie adoptat şi în Camera Reprezentanţilor, iar spiritul de cooperare din Congres care a dus la votul de marţi se va dovedi probabil trecător.

“Veşti mari, oameni buni: Acordul de infrastructură bipartisan a trecut oficial la Senat. Sper că Congresul îl va trimite la biroul meu cât mai curând posibil, astfel încât să putem continua munca noastră de reconstruire mai bună”, a scris Biden pe Twitter marţi.

Liderul majorităţii Senatului, Chuck Schumer, se aşteaptă, de asemenea, să aibă voturi pentru adoptarea rezoluţiei bugetare, punând bazele pentru cheltuieli de 3.500 miliarde de dolari pentru asistenţă medicală, schimbări climatice şi alte priorităţi ale lui Biden, pentru care democraţii vor fi nevoiţi să treacă peste obiecţiile republicane într-o manevră cunoscută sub numele de ”reconciliere bugetară”.

Ultimele Articole