x


  • EUR
    4.8340
    USD
    4.1662
string(16) "instant-articles"

SEXOLOGII îi răspund lui CTP: „Este o considerație care vine din epoca medievală”

„Libertatea” a vorbit cu specialiști din domeniul sexualității pentru a descoperi dacă într-adevăr autosatisfacerea îți poate face leziuni pe creier, așa cum a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu, în direct la Digi24.

Autor: Mihai Voican | Sursa: LIBERTATEA | Publicat: 07.06.2020, 9:45

Ligia Moise este un psiholog cu experiență în terapia de cuplu-copil-familie, cu un masterat în psihoterapii cognitiv-comportamentale și participări la zeci de conferințe inclusiv în domeniul sexualității. Dar declarația jurnalistului Cristian Tudor Popescu că „fetele care se masturbează clitoridian în adolescență ar trebui să știe, să le spună omul ăla care face curs la școală că e posibil să li se deformeze centrul sexual de pe scoarță”, a lăsat-o perplexă, pur și simplu.

 

Asemenea altor mituri din categoria „masturbarea duce la orbire” sau „masturbarea crește pilozitatea corporală” și altele de gen. „Din punct de vedere al profesiei mele, masturbarea nu este bună, nu interzisă, nu e bună doar dacă înlocuiește cu totul viața sexuală. Dacă un om ajunge ca masturbarea să îl țină departe de relația cu o persoană de sex opus, de o relație sexuală normală, atunci putem vorbi despre masturbare că este patologică. Pentru că mă ține departe de un firesc, dar nu că îmi cresc coarne, nu că îmi face rău, nu că orbim”, a explicat psihologul pentru „Libertatea”.

 

Ligia Moise a declarat că i-ar plăcea să fie într-o dezbatere față în față cu CTP pentru a afla mai multe despre acest studiu misterios la care face referire jurnalistul. „Eu nu am știință să fi citit vreodată că masturbarea îți poate aduce modificări la nivelul scoarței cerebrale. Să ne spună unde a citit așa ceva. Ca să îmi apară ceva pe scoarța cerebrală, ar însemna că cineva a făcut un examen RMN și că, în urma sa, pot să spun în momentul în care văd leziunea respectivă că doar masturbarea și nimic altceva nu a provocat-o. În plus asta ar presupune că ai și un RMN anterior”, caută o explicație științifică psihologul.

 

Articolul integral pe LIBERTATEA