Sezonul estival ar putea fi prelungit. Vremea și vacanța de vară scurtă le strică planurile hotelierilor

Vremea nefavorabilă și vacanța de vară mai scurtă perturbă planurile hotelierilor. Aceștia susțin că schimbările din calendarul școlar, care întârzie vacanța mare a elevilor cu o săptămână, le vor cauza pierderi semnificative. Ministrul Turismului a declarat că va lua măsuri pentru a aborda aceste probleme.

Speranțele pentru un început de sezon turistic în forță pe litoral s-au năruit din cauza vremii reci. Reporterul Observator, Andreea Filip, a relatat că, deși suntem la jumătatea lunii mai, temperaturile pe litoral nu depășesc 15-16 grade Celsius, ceea ce face necesară purtarea unei geci.

Vacanța de vară promite și ea mai puțin decât de obicei. Anul acesta, copiii termină școala cu o săptămână mai târziu comparativ cu anul trecut. Iolanda Nanu, manager de hotel, a explicat că un sezon mai scurt înseamnă mai puține rezervări.

Ea a subliniat că turismul nu mai poate avea un grad de ocupare de 100% pe o perioadă de o lună și că durata maximă de ocupare completă s-a redus la doar 3-4 zile, ceea ce afectează semnificativ industria hotelieră.

Se întâmplă ceva în fiecare an

Adrian Sasu, organizator de evenimente, a adăugat că în fiecare an apare ceva care frânează turismul din țară. Din cauza întârzierii rezervărilor, hotelurile sunt nevoite să mențină ofertele speciale și după 1 iunie. Costina Ciorbaru, director de hotel, a anunțat că vor începe cu un discount de 30% din tarifele clasice pentru a atrage oaspeți, estimând că primul val de turiști va veni cu ocazia sărbătorii Rusaliilor.

Autoritățile iau în considerare prelungirea sezonului estival pentru a compensa timpul pierdut. Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a sugerat că una dintre soluții ar putea fi extinderea perioadei de accesibilitate a litoralului pentru turiștii din România.

Între timp, mulți turiști români își îndreaptă atenția spre destinații precum Grecia, Turcia sau Egipt, unde spun că plătesc mai puțin pentru servicii mai bune și mai complete. Peste 60% dintre români și-au planificat vacanța de vară, iar lunile preferate sunt iulie și august.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed