x


  • EUR
    4.7777
    USD
    4.3149
string(16) "instant-articles"

SIMONA HALEP, fericită că a fost salvat patinoarul de la Otopeni

Patinoarul de la Otopeni a fost redeschis. Simona Halep a comentat momentul.

Author: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.10.2019, 16:35

Simona Halep a declarat că este foarte bucuroasă de redeschirea patinoarului de la Otopeni după ce omul de afaceri Ion Țiriac, cel care l-a finanțat, a anunțat că îl demolează dacă va fi construită calea ferată care urmează să lege Gara de Nord de aeroportul Henri Coandă.  „Mă bucur să constat că patinoarul Țiriac Telekom Arena se redeschide și că este posibilă continuarea antrenamentelor pe gheața patinoarului pentru echipa Simona Halep și pentru toți iubitorii sportului pe gheață. Sunt sigură că orele petrecute la patinoar vor contribui la obținerea următoarelor victorii, așa cum a fost și în Slovacia unde am învins în 6 meciuri (echipa masculină de hochei s-a calificat în liga 2 mondială, n.r.). Sunt alături de voi și va doresc cât mai multe rezultate frumoase!” a declarat marea noastră sportivă.

 

Fundația Ion Țiriac a cerut în instanță, alături de mai multe companii, asociații și persoane fizice, suspendarea proiectului căii ferate. Curtea de Apel București a dat câștig de cauză doar pentru Roxana Gabriela Mărișoiu, persoană fizică, și pentru firma Comtel Focus, proprietara hotelului Angelo Airporthotel din Otopeni. Instanța nu a aprobat procedura de expropiere a imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropiere aflat pe amplasamentul ”lucrării de utilitate publică de interes naţional”. Chiar dacă s-a stabilit că sunt doar doi câștigători în acest caz, practic toți petenții, inclusiv Fundația Ion Țiriac, vor beneficia de hotărârea Curții de Apel.

 

Astfel, echipele de hochei Telekom, Allianz-Țiriac, fetițele Simonei Halep, echipa Skoda și altele care se antrenează pe Telekom Arena își vor continua activitatea. Când Ion Țiriac a dezvăluit în Gazeta Sporturilor că a început demersurile pentru demolarea arenei, situată foarte aproape de locul unde se intențioanează să se construiască calea ferată, s-a pus problema ce se întâmplă cu toți acești sportivi în contextul în care Bucureștiul nu are un patinoar. Eduard Pană, fostul component al echipei naționale de hochei și actualul administrator al patinoarului din Otopeni, a spus că linia de cale ferată ar fi afectat grav activitatea sportivă. ”Părinții și bunicii copiilor din toate localitățile din jur ne mulțumesc că le oferim șansa micuților să practice un sport. Vă dați seama, odată cu începerea construcției vor fi aici zeci de camioane, zgomot, iar dacă se finalizează trenul va trece la mică distanță de patinoar unde nu mai poți face performanță”, a declarat Eduard Pană, pentru EVZ.

 

Proiectul de construcție al căii ferate spre aeroport prevede desprinderea din magistrala București-Urziceni a unui tronson de aproape 3 kilometri care ar urma să străbată strada Drumul Odăii, pe lângă patinoar, să taie DN1 și să ajung la terminalul Plecare.