AcasăGeneralSimona Halep, Nadia Comăneci, Gabi Szabo și Camelia Potec, conferință-manifest la Senat:...

Simona Halep, Nadia Comăneci, Gabi Szabo și Camelia Potec, conferință-manifest la Senat: ”Nimeni nu ne ascultă!”

„Este ceva important pentru sportul românesc. Nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generație care are neovie de infrastructură. Avem nevoie de o sală unde să joace echipa de Fed Cup.

 

Fac apel pentru această cauză. Consider că tenisul românesc are nevoie de ajutor. Trebuie să se construiască un sistem pentru noile generații. Este mare nevoie”, a spus Simona Halep.

 

GABI SZABO: „VORBIM ÎN VAN ȘI NIMENI NU NE ASCULTĂ!”

Gabi Szabo, atleta medaliată cu aur la JO de la Sydney din 2000, fost Ministru al Tineretului și Sportului, a avut un discurs și mai dur:

 

„Nu prea mai ies public să vorbim, pentru că mi se pare că vorbim în van și nimeni nu ne ascultă. Este un an important pentru sportul mondial și cel românesc. Strategia noastră e să avem cât mai mulți sportivi la Tokyo, unde ne dorim să cucerim medalii olimpice. Sportul românesc are nevoie de finanțare și de bani.

 

Singurul lucru necesar e ca cei care ne vor conduce să înțeleagă care sunt nevoile urgente. Trebuie să prioritizăm sportul, să vedem ce schimbăm în Codul Fiscal. (…) E benefic ca Primăriile să finanțeze sportul sau nu? Văd fel și fel de articole despre această temă. Până la urmă, ce vrem? Să fie finanțat sportul sau nu? Trebuie să stăm toți la masă și să vedem exact ce trebuie să facem”.

 

CAMELIA POTEC: „FĂRĂ INFRASTRUCTURĂ, E GREU SĂ CONVINGEM COPIII SĂ VINĂ LA SPORT”

Fosta înotătoare Camelia Potec (37 de ani) a luat la rândul ei cuvântul: „Noi nu aparținem de nicio culoare politică. Am tot vorbit despre problemele din sportul românesc. Fără infrastructură, este greu să convingem copiii să vină la sport și la mișcare. Părinții sunt dispuși să-și aducă copiii la sport, dar nu au unde să-i aducă.

 

Ca să devină prioritate națională, sportul trebuie finanțat. Cred că sportul ar trebui să fie practicat încă de la vârste fragede, iar ideea de a avea grădinițe sportive era foarte foarte bună”.

 

Articolul integral pe GSP

 

 

Ultimele Articole