Siria: Atacurile Israelului reprezintă o declarație de război

0
Siria: Atacurile Israelului reprezintă o declarație de război

Autorităţile siriene nu au specificat ce măsuri vor lua împotriva Israelului. Armata israeliană nu a confirmat sau negat afirmaţia Siriei conform căreia a atacat nord-vestul capitalei siriene.

 

“Nu comentăm aceste informaţii”, a declarat un oficial militar israelian.

 

Citește și: Israelul închide traficul aerian civil din partea de nord a ţării în contextul escaladării tensiunilor cu Siria

 

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de atacuri, însă a afirmat că “ONU nu este în poziţia de a verifica singură ceea ce s-a întâmplat”, a declarat purtătorul său de cuvânt.

 

Într-un interviu exclusiv pentru CNN, ministrul Afacerilor Externe din Siria, Faisal al Mekdad, a declarat că atacurile reprezintă o alianţă între teroriştii islamici şi Israel.

 

“Când atacă este o declaraţie de război. Acest lucru nu e nou. Ne-am confruntat cu asta de mai multe ori şi ne-am revanşat aşa cum am vrut, iar represaliile au fost întotdeauana dureroare pentru Israel. Vor suferi din nou”, a declarat ministrul.

 

După o întâlnire de urgenţă în Siria, ministrul Informaţiei siriene Omran al-Zoubi a declarat la televiziunea de stat că atacurile “deschid larg uşa pentru toate posibilităţile”.

 

Israelul a efectuat un atac aerian în noaptea de sâmbătă spre duminică în apropiere de Damasc, care a vizat arme iraniene destinate mişcării şiite libaneze Hezbollah, a anunţat duminică un oficial de rang înalt israelian, sub acoperirea anonimatului. Armata israeliană a vizat trei obiective militare la vest de Damasc, a afirmat duminică o sursă diplomatică de la Beirut.

 

Presa americană a anunţat vineri că aviaţia militară israeliană a efectuat un raid joi sau vineri în Siria, vizând cel mai probabil armament destinat Hezbollah.