x


  • EUR
    4.7607
    USD
    4.2327
string(4) "auto"

ȘOC! Alianţă istorică între BMW şi Mercedes

BMW şi Mercedes-Benz ar putea să dezvolte împreună viitoarele generaţii ale modelelor compacte Serie 1 şi A Class, în cadrul unei cooperări mai largi care să includă şi platforme comune pentru autovehicule autonome.

Author: Mihai Voican | Sursa: DIGI24 | Publicat: 25.01.2019, 12:40

Cele două modele reprezintă nivelul de intrare în gama producătorilor germani şi o platformă comună ar duce la economii de câteva miliarde pentru fiecare parte. Publicaţia germană Handelsblatt atrage atenţia că totuşi o platformă comună pentru aceste compacte, cu tracţiune pe faţă, nu ar veni mai devreme de 2025. Mercedes abia a lansat ultima versiune de Clasa A, iar BMW se pregăteşte să aducă în acest an ultimul Seria 1. Practic sunt maşini noi şi au un ciclu de viaţă aflat abia la început. Alianţa între BMW şi Mercedes s-ar putea concretiza în primul rând în folosirea la comun a unor componente.

 

 

Cei doi producători sunt într-o luptă continuă pe piaţă şi fiecare reclamă poziţia de lider. Mercedes, cu vânzări de 2,3 milioane de autoturisme în 2018 ocupa prima poziţie. BMW în schimb, se declară cu vânzări de 2,4 milioane de unităţi campionul pieţei premium, arată digi24.ro. Doar că în datele constructorului bavarez sunt incluse şi vânzările de motociclete şi cele de Mini sau de Rolls Royce. Dacă ar fi excluse toate acestea, atunci BMW ar fi sub 2 milioane de maşini.

 

 

Articolul integral pe DIGI24