SOCAR se dezvoltă în România

0

Compania petrolieră SOCAR din Azerbaijan îşi continuă extinderea pe piaţa din România. Pe 2 iulie a deschis a 15-a staţie din România, la Piatra Neamţ. Vor fi inaugurate şi alte benzinării în viitorul apropiat, în funcţie de cererea din piaţă. Compania are un buget de investiţii de 50 de milioane de euro numai pentru 2013, care poate fi suplimentat.

 

„Calitatea ţiţeiului din Azerbaijan este cea mai înaltă. Este de calitate Brent. Avem foarte multă încredere în calitatea produselor noastre. În următorii ani o să avem extindere la nivel naţional. Până la sfârşitul acestui an, sper să deschidem încă 12 staţii. Avem în continuare câteva locaţii în Bucureşti şi pe lângă Bucureşti. Suntem la nivel de discuţii. Avem construcţii în Oradea, Cluj, Arad, Timişoara”, a declarat directorul general SOCAR România, Hamza Karimov.

 

Deschiderea staţiei din Piatra Neamţ a fost salutată de autorităţile locale.”Această investiţie a creat locuri de muncă pentru cei din Piatra Neamţ şi sunt convins că este benefică pentru locuitorii municipiului Piatra Neamţ” a declarat primarul Gheorghe ŞtefanDincolo de beneficiile pentru economia locală, concurenţa sporită din piaţă va ajuta şi clienţii, afirmă reprezentanţii companiei petroliere. În plus, azerii de la SOCAR vin şi cu alte lucuri în plus, iar cel mai inedit aspect este faptul că şoferii pot savura o şaorma într-o benzinărie.”Încercăm să ajungem cât mai aproape de clienţi, fiindcă ei sunt stăpâni. Astăzi, prima dată în România, avem produse şaorma într-o benzinărie” a mai precizat Karimov.

 

Pe de altă parte, Cafe NAR din interiorul benzinăriilor SOCAR vine şi cu alte produse inedite, cum ar fi o cafea proaspătă la nisip. Compania petrolieră SOCAR din Azerbaijan este printre cele mai mari grupuri energetice din lume. Firma vizează, momentan, extinderea în diferse domenii de activitate din Europa, nu doar în comercializarea benzinei. Spre exemplu, SOCAR va prelua compania naţională de transport de gaze naturale din Grecia, DESFA şi realizează o rafinărie petrolieră de 5 miliarde de dolari în Turcia, care va putea deservi şi piaţa românească. În aceste condiţii, SOCAR joacă un rol important pentru asigurarea resurselor energetice pentru ţările din Uniunea Europeană.