AcasăGeneralȘofer STB: Nu am vrut să intrăm în grevă, dar ne-au forțat

Șofer STB: Nu am vrut să intrăm în grevă, dar ne-au forțat

Un șofer STB care face parte dintr-un sindicat mai mic, diferit de Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti care a declanșat greva spontană de joi, a declarat sub protecția anonimatului că cei mai mulți dintre șoferi nu au fost de acord să oprească complet lucrul, dar ar fi fost forțați, la presiunea celui mare mare dintre sindicate.

”Noi nu am vrut să intrăm în grevă, voiam să mergem la lucru eventual cu o banderolă neagră pe mânecă, să continuăm negocierile cu conducerea companiei până ajungeam la o soluție. Dar când am ajuns la depou ne-au forțat practic cei din sindicatul mare să nu ieșim pe traseu”, a declarat acesta.

Întrebat de G4Media cum poate fi obligat un angajat să se oprească din lucru, șoferul STB ne-a spus: ”Pai simplu, cum se obișnuiește la noi: cei care erau de acord cu greva ne-ar fi spart geamurile la autobuz cu pietre, și apoi tot eu trebuia să dau explicații”.

”Noi n-am vrut grevă că asta nu rezolvă nimic, acum ne taie și ziua asta din salariu. Vrem salarii mai mari, da, că s-au scumpit toate și nu ne mai ajunge salariul de la o lună la alta, dar puteam să negociem și ajungeam la o soluție. Eu nu vreau să mă pronunț pe greva asta, de ce s-a pornit, dacă se luptă stânga cu dreapta, dar ce am eu să cer demisii? Eu vreau un salariu mai mare, cât se poate la momentul ăsta, și vreau să avem piesele de schimb pentru mașină, atât”, a mai declarat șoferul pentru G4Media.

Reamintim că salariații STB au declanșat joi o grevă spontană, refuzând să iasă pe traseu, ceea ce a dus la aglomerarea traficului rutier din București și a transportului cu metroul.

Primarul Nicușor Dan a declarat că inițiatorul grevei care a paralizat Capitala este Vasile Petrariu, liderul Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB), organizaţie cu circa 9.000 de membri.

Vasile Petrariu (lăcătuș la bază) este consilier PSD în Consiliul General al Capitalei și este un apropiat al Gabrielei Firea. Petrariu și sindicatul pe care îl controlează s-au declarat susținători ai candidaturii Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, la ultimele alegeri, când echipa sa era formată din Petre Roman, Mitică Dragomir și Elisabeta Lipă. Petrariu chiar ar fi coordonat un grup din RATB la campania de strângere de semnături pentru Gabriela Firea, după cum scrie Puterea.

Ultimele Articole