x


 • EUR
  4.6578
  USD
  3.9575
 • 29° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  23 km/h
  Umiditate

  28%
  Presiune

  33864 hPa
string(6) "europa"

Șomajul apune în UE! Raportul care arată că piața muncii e în favoarea angajaților

Comisia Europeană a publicat, vineri, raportul anual privind evoluțiile pieței muncii și ale salariilor din Europa, care arată că ocuparea forței de muncă din UE depășește nivelurile dinaintea crizei, cu peste 235 de milioane de persoane încadrate în muncă, iar șomajul, care în prezent este de 7,6%, se apropie și el de nivelurile anterioare recesiunii, informează un comunicat de presă.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 13.10.2017, 15:29 | Actualizat: 13.10.2017, 15:29

În plus, raportul arată că a devenit mai uşor pentru şomeri să îşi găsească un loc de muncă. Pe de altă parte, regimurile de muncă mai flexibile au generat avantaje atât pentru întreprinderi, cât şi pentru persoane, dar în unele cazuri au dus la un decalaj între lucrătorii care deţin diferite tipuri de contracte, astfel încât lucrătorii cu un contract temporar şi cei care desfăşoară o activitate independentă sunt mai puţin protejaţi.

 

“În Europa, din ce în ce mai multe persoane pot găsi un loc de muncă şi constatăm că nivelul actual de ocupare a forţei de muncă este cel mai mare înregistrat vreodată. În acelaşi timp, trebuie să abordăm provocările viitoare. Trebuie să asigurăm condiţii de lucru echitabile şi protecţie pentru toţi lucrătorii, indiferent de statutul lor de încadrare în muncă… lucrăm la modernizarea normelor privind contractele de muncă şi protecţia socială, pentru a obţine condiţii de muncă şi de trai mai bune în întreaga UE”, a declarat Marianne Thyssen, comisarul pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale, competenţe şi mobilitatea forţei de muncă.

 

Articolul integral în CAPITAL.