Sorin Cîmpeanu are soluția! Cum pot încasa profesorii și pensie, dar și salariu

0
8
Sorin Cîmpeanu are soluția! Cum pot încasa profesorii și pensie, dar și salariu

Ministru Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, speră că profesorii din învățământul universitar și preuniversitar vor fi plătiți cu ora, dacă nu va mai fi permis cumulul pensiei cu salariul: “Sunt convins că va fi posibilă plata cu ora, chiar pentru acei colegi ai noștri care au calitatea de pensionari.

Întrebat ce se va întâmpla cu miile de profesori care lucrează după vârsta la care ar trebui să se pensioneze, dacă nu va mai fi permis cumulul pensiei cu salariul, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că este convins că va fi posibilă plata cu ora.

“Sunt convins că va fi posibilă plata cu ora, chiar pentru acei colegi ai noștri care au calitatea de pensionari. Dacă nu ar fi posibilă plata cu ora în sistemul de învățământ, o resursă umană și așa deficitară din perspectiva calificării și a competenței, ar deveni încă și mai mare problemă din această perspectivă.

Practic, am duce școala românească mult mai mult către personal necalificat în învățământ și sunt convins că nimeni nu își dorește acest lucru.

Subliniez, e vorba de plată cu ora și în universitar, și în preuniversitar”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu în cadrul unei coferinţe de presă.