Specialiștii avertizează că planeta va deveni un infern! Valul de căldură se intensifică

0

Valul de căldură se va intensifica astăzi, 18 iulie 2023. Temperaturile vor ajunge la 48 de grade.

Căldură sufocantă în sudul Europei

Valul de căldură se intensifică în sudul Europei. Astăzi, temperaturile din centrul Mediteranei vot ajunge la cote maxime.

Nici nopțile nu vor fi răcoroase. Cea mai ridicată temperatură din Europa a fost înregistrată luni în sudul Spaniei, unde la Andujar s-au înregistrat 44,8°C, transmite BBC.

Spania, Italia și Grecia sunt țările care se confruntă astăzi cu temperaturi extrem de mari.

De altfel, în Grecia a fost emisă și o avertizare conform căreia există riscul de incendii.

Agenția Spațială Europeană a anunțat că în insula italiană Sardinia s-ar putea înregistra 48 de grade Celsius și că există avertismente că în unele părți ale Italiei ar putea continua să se înregistreze căldură extremă timp de încă 10 zile. În Roma, ar putea urma 15 zile cu 40 de grade Celsius, potrivit BBC.

Spania s-a confruntat, de asemenea, cu valuri de căldură consecutive, temperaturile ajungând luni la 44 de grade Celsius în sudul țării.

Planeta va deveni un infern

Specialiștii spun că planeta va deveni un infern dacă valurile de caldură nu vor determina guvernele să abordeze problema încălzirii globale.

Omenirea ar trebui să se aștepte la fenomene meteorologice extreme „mai frecvente și mai intense” dacă temperaturile globale continuă să crească în ritmul actual, a declarat doctorul Akshay Deoras de la Universitatea din Reading, specialist în climatologie.

,,Fenomenul El Nino este în mod normal asociat cu temperaturi record la nivel global”

Modelele climatice sugerează că, după trei ani de fenomen meteorologic La Nina în Oceanul Pacific, care în general scade uşor temperaturile globale, lumea va cunoaşte o revenire a fenomenului El Nino, curentul omolog mai cald, în cursul acestui an.

În timpul fenomenului El Nino, vânturile care suflă spre vest de-a lungul Ecuatorului încetinesc, iar apa caldă este împinsă spre est, creând temperaturi mai ridicate la suprafaţa oceanului.

„El Nino este în mod normal asociat cu temperaturi record la nivel global. Nu se ştie încă dacă acest lucru se va întâmpla în 2023 sau 2024, dar cred că este mai probabil decât să nu se întâmple”, a declarat Carlo Buontempo, directorul Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice din cadrul UE.

Modelele climatice sugerează o revenire la condiţiile El Nino la sfârşitul verii boreale şi posibilitatea ca un El Nino puternic să se dezvolte spre sfârşitul anului, a precizat Buontempo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.