Spitalele vor folosi teste rapide pentru depistarea COVID-19

Pacienții asimptomatici sau cu forme ușoare de boală vor rămâne acasă, monitorizați, prin telefon, de medicul de familie și vor fi declarați vindecați după 14 zile, fără a li se mai face un test pentru SARS CoV-2, așa prevede un ordin al Ministrului Sănătății. Acesta conține normele de aplicare a ordonanței privind îngrijirea la domiciliu a bolnavilor cu forme ușoare de COVID-19.

 

PSD a pierdut majoritatea în Senat și nu poate schimba data alegerilor parlamentare

 

Ordinul semnat de ministrul Sănătății conține o fișă cu întrebările la care trebuie să răspundă un pacient diagnosticat cu coronavirus aflat la domiciliu, sub supravegherea de la distanță a medicului de familie.

 

Pacientul va fi întrebat de doctor de câte zile a fost confirmat cu virusul SARS CoV-2, dacă prezintă simptome și ce simptome anume, dacă starea i s-a agravat față de ziua precedentă și dacă suferă de boli cronice.

 

Se apropie ZIUA CEA MARE. Când își preia Nicușor Dan atribuțiile

 

În funcție de răspunsurile primite, medicul va decide dacă pacientul respectiv are o formă ușoară a bolii și, în aceste condiții, rămâne izolat la domiciliu și urmează tratamentul recomandat, dacă este un pacient cu factori de risc și, în acest caz, ar trebui dus cu ambulanța la spital pentru analize, sau dacă este vorba despre un pacient cu forme severe de boală și, în această situație, ar necesita spitalizarea până la vindecare.

 

Pacienții care nu au medici de familie rămân în grija angajaților de la DSP.

 

Bolnavii tratați la domiciliu sunt declarați automat vindecați după 14 zile, fără a li se mai face un al doilea test pentru depistarea SARS CoV-2 și își vor putea relua activitățile obișnuite, iar la reintrarea în colectivitate nu este necesar avizul epidemiologic și nici testul negativ.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed