x


  • EUR
    4.7785
    USD
    4.3069
string(8) "internet"

Stai mult pe FACEBOOK? Atenție mare ce mesaje transmiți! Schimbările de la 1 aprilie

De la 1 aprilie, Facebook ca interezice unele mesaje. Acestea fac referire la susținerea ”naționalismului alb„ și ”separatismului alb”.

Author: Mihai Voican | Sursa: ORA DE SIBIU | Publicat: 30.03.2019, 10:08

Facebook a anunțat că de la 1 aprilie o serie de mesaje vor fi interzise pe rețeaua de socializare. Acestea fac referire la susținerea ”naționalismului alb„ și ”separatismului alb”. Cei care nu vor ține seama de această decizie vor fi sancționați, scrie site-ul stirileprotv.ro.

Facebook a decis să interzică pe platformele sale, inclusiv Instagram, conţinuturile de susţinere a ‘naţionalismului alb’ şi ‘separatismului alb’ , explicând că aceste concepte sunt ‘profund legate’ de grupurile organizate care promovează ura, transmit AFP şi DPA.

 

Noua politică va începe să fie aplicată de săptămâna viitoare.

 

Chiar dacă Facebook încerca deja să elimine aşa numitele teze ale ‘supremaţiei’, ‘nu aplicam acelaşi raţionament “naţionalismului alb” şi “separatismului alb”, pentru că ne gândeam la concepte de naţionalism sau separatism în sens mai larg, precum mândria (de a fi) american şi separatismul basc, care sunt părţi foarte importante ale identităţii oamenilor’, a explicat Facebook într-un comunicat.

 

‘În ultimele trei luni, discuţiile noastre cu membri ai societăţii civile şi universitari care sunt experţi în relaţii interrasiale din întreaga lume au confirmat că naţionalismul alb şi separatismul alb nu pot fi separate cu adevărat de doctrina supremaţiei albilor şi de grupurile organizate care promovează ura’, a adăugat Facebook, precizând, de asemenea, că va acţiona pentru ‘a identifica’ mai bine şi ‘a înlătura ura de pe platformele’ sale.

 

Articolul integral pe ORA DE SIBIU